Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrotxa
GAR 006_Les Planes d’Hostoles
Collsacabra. El Far.
Les Planes d’Hostoles_Sant Feliu de Pallarols_Santuari de la Salut_Rupit_Sant Joan de Fàbrega_Sant Martí Sacalm_ Les Planes d’Hostoles
Mapa digital Comarcal. Garrotxa. Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 48 Km
Desnivell: 1200 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 021_Rupit
OSO 022_Rupit
SEL 001_Amer
OSO 054_Sant Romà de Sau
GAR 011_Sant Feliu de Pallerols
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des del centre del poble anem a buscar la Via Verda del carrilet en direcció a Olot i la seguim fins l’antiga estació de tren de Sant Feliu de Pallerols. Anem a l’esquerra en direcció al centre urbà. Entrant al casc antic trobem a la dreta la ruta local per senderistes Nº 28 que seguim en direcció al Coll d’Uria. Entrem a la finca de la Fàbrega que passem per l’esquerra. Travessem un rierol i passem per davant mateix d’un mas restaurat del que era un antic molí. Trobem més indicacions de la ruta senyalitzada que ens porten per asfalt a l’esquerra i a continuació a la dreta per un petit corriol. Continuem per una pista pedregosa, dura i molt tècnica. Arribem a un mas, des d’on la pista es fa més assequible. Al Coll d’Uria continuem a l’esquerra per la carretera. Ens desviem a la dreta quan trobem el trencant que ens puja fins al Santuari de la Mare de Déu de la Salut.

Des de la Salut prenem una pista a l’esquerra de l’església passant per sota una arcada. Arribem a un coll on anem a l’esquerra en direcció a la Devesa. Deixem una pista a l’esquerra que porta al Coll de Condreu. Sortim a una altra pista on anem a l’esquerra en baixada per trobar una carretera que prenem a la dreta un centenar de metres. Deixem l’asfalt quan trobem una pista a la dreta amb la indicació de la Casassa. Deixem la pista principal per una a la dreta no tant evident i que ressegueix la línia d’electricitat. Primer rodem entre camps i mantenint la direcció ens endinsem al bosc. Trobem una clara bifurcació on ens desviem a la dreta en baixada. Arribem a l’entrada de la finca la Fontana i a continuació deixem la pista per passar per l’esquerra del casalot d’El Corriol. Sortim a la part alta de Rupit, baixant al poble per un carrer ple de graons.

Ens dirigim a l’entrada del poble i continuem travessant pel pont a l’esquerra de l’aparcament. La pista asfaltada ens porta al trencant de Sant Joan de Fàbregas que deixem a la dreta. Continuem per asfalt, ara en baixada, fins trobar una desviació a l’esquerra que ens porta al Coll de Malaforanda, a sota mateix de l’Agullola de Rupit, on ens desviem a l’esquerra voltant el promontori rocós. Baixem a la Riera de Rupit que travessem. Resseguim per sota, tota la cinglera per una pista en desús, pedregosa i entretinguda. Sense deixar mai aquesta pista arribem a uns prats oberts, al final dels quals arribem a Can Santpau amb una ermita literalment adossada al mas. Des d’aquí una pista ampla i còmoda ens porta fins a l’entrada de Sant Martí Sacalm.

Al mateix trencant de Sant Martí i a sota mateix de la cinglera del Far ens desviem a l’esquerra seguint la pista amb senyals de GR. Arribem a un petit mas on continuem a l’esquerra; una mica més endavant deixem el GR i continuem per una pista secundaria a la dreta, en baixada, seguint una senyalització de marques vermelles que no hem de perdre. Sempre per la pista arribem a una clara bifurcació on la senyalització vermella ens fa girar en rodó a l’esquerra. Poc a poc la pista es va desdibuixant. Extremem l’atenció per trobar un corriol que s’endinsa al bosc per la dreta per on continuen les marques vermelles. La trialera de baixada no és excessivament complicada i surt a la Via Verda del carrilet. Anem a l’esquerra per l’antic traçat de via del tren per arribar de nou a Les Planes d’Hostoles.

Maig 2006

CENTRES D’INTERÈS
Santuari de la Salut. Sant Joan de Fàbrega. L’Agullola de Rupit. El Far. Salt de Sallent. Sant Martí Sacalm

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.webgipal.net/lesplanes_cas/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).