Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrotxa
GAR 009_Besalú
El Fluvià. El Mont.
Besalú_Argelaguer_Sant Jaume de Llierca_Tortellà_Sales de Llierca_Besalú
Mapa digital Comarcal. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 550 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 007_Tortellà
GAR 010_Besalú
GAR 032_Arguelaguer
GAR 033_El Torn
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta a la plaça de la Llibertat i ens dirigim al Pont Vell. Travessem el riu Fluvià i anem a la dreta seguint senyals de GR. Ciclem per camí rural asfaltat seguint les indicacions de Can Costa. Arribem a una bifurcació on seguim a la dreta encara sobre asfalt, deixant el GR. Una bona pista ens porta a la finca el Molinot, just travessat el riu Fluvià. Passat l’antic canal de la casa ens desviem a l’esquerra. Anem un metres en paral.lel a l’autovia. Abans d’arribar al pont per sota aquesta, ens desviem a l’esquerra per una pista que baixa a un prat. Continuem per les traces d’una pista no gaire freqüentada. Sortim a la dreta d’unes naus on continuem recte, enganxats al talús de l’autovia de nou. Sortim a una carretera on anem a l’esquerra en direcció a Argelaguer on arribem per la banda de l’església. Darrera l’església hi ha una petita riera on agafem un camí rural asfaltat a l’esquerra. Deixem l’asfalt quan a l’esquerra trobem dues pistes continuant per la de baixada. Passem pel costat d’una curiosa instal.lació de tunels i torres construïts amb branques d’avellaner. Més endavant, trobem una bifurcació on anem a l’esquerra.

Sortim a la carretera a tocar de Sant Jaume de Llierca. Anem a la dreta fem una rotonda i travessem per sota de l’autovia. Fem un nova rotonda continuant per la carretera de l’esquerra. Deixem l’asfalt per una pista a la dreta amb les indicacions del Mas Soler. Deixem el mas a la dreta i continuem per l’esquerra. Mantenim sempre la direcció nord per sortir a la carretera que a la dreta ens porta a Tortellà. Entrem al poble i des de la plaça de l’església agafem un carrer a l’esquerra, davant la porta de l’església, en direcció al cementiri i les pistes d’esport. Girem a l’esquerra a la carretera i de seguida a la dreta, pel costat del cementiri cap a Sant Martí de Sales. Seguim endavant per la pista principal per deixar-la un centenar de metres mes enllà per una pista a la dreta en baixada (abans n’haurem deixat una que porta a una finca privada).

Sempre per la pista principal arribem a un petit mas, a continuació passem pel costat d’una font i després d’una petita pujada arribem a l’entrada d’una finca amb dues cases. Atenció, hem de girar a la dreta i passar per sota una viga de fusta que fa de tanca i un vailet per entrar a un camp on no hi ha camí visible. A la part baixa del prat trobem una pista desdibuixada, poc clara degut a la vegetació, que seguirem. Encara que no sembla de fiar, la pista surt a una altra de més bona on anem a l’esquerra. Sortim a una altra pista, on anem a la dreta en baixada. Trobem una cruïlla de quatre camins on seguim endavant ignorant la de la dreta i la de l’esquerra. Trobem una desviació a l’esquerra que indica Beuda i continuem endavant per un tram asfaltat. La pista baixa, travessa un torrent i puja fent llaçades per arribar a una pista de terra en bon estat. Continuem a la dreta en baixada per una pista que ens baixa fins a l’autovia. El primer tram, molt pedregós i de molta pendent fa baixada, travessa la Riera del Buaranc i fa una rampa dura de pujada al costat del Turó de Can Feu. La resta és una divertida baixada.

Atenció quan ja veiem l’autovia ens hem de desviar a l’esquerra pel GR per arribar a un pont a sota mateix de la carretera. Girem a l’esquerra i agafem a la dreta un sender, marcat amb pals de fusta que a l’esquerra ens condueix a les primeres cases de Besalú. Sortim a la carretera de Figueres, travessem el pont, girem a la dreta i de seguida a l’esquerra pel primer carrer per entrar al casc antic de la població.

Febrer 2008

CENTRES D’INTERÈS
Besalú. Poblat de cabanes d’Argelaguer de Josep Pujiula. Sant Martí de Llierca.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.besalu.cat/index/index2.asp?fons=&part1=1&part2=&part3=1&part4=&subpart4=1&part5=&part6=

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).