Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Maresme
MAR 001_Dosrius
Parc del Montnegre i el Corredor
Dosrius_Can Bordoi_Santuari del Corredor_Creu de Rupit_Can Bruguera_Urbanització La Cornisa (Mataró)_Dosrius.
Mapa digital Comarcal. Maresme. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
MAR 001_Dosrius
VOR 007_Sant Celoni
MAR 002_Mataró
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de l’aparcament de l’entrada del poble prenem la pista que transcorre per l’esquerra de la riera resseguint-la paral•lels a la carretera. Després d’una forta rampa remuntant el Torrent del Coll i passat un dipòsit d’aigua, ens desviem a la dreta per anar a buscar la pista que entra al camp. Sortim a la carretera on continuem pujant. Passada una extensa explotació d’àrids, al coll, deixem la carretera i continuem a la dreta seguint els senyals de GR-92. Cal parar atenció als senyals del GR imprescindibles per seguir la pista que ens porta a Can Bordius. Des d’aquest punt continuem pel GR. Travessem la carretera de Dosrius a Llinars del Vallés, entrant al Parc del Montnegre-El Corredor. Inicialment circulem per la carretera d’accés directe al Santuari del Corredor, però la seguim només en un parell de trams.

Entrem al Parc per asfalt seguint els senyals del GR-92 eficaçment senyalitzat. Passat el Turó del Vent, en baixada, deixem el GR i la carretera quan veiem a l’esquerra, en un revolt, una pista i un ample corriol en pujada. Continuem per la pista parant especial atenció per no perdre-la. La pista tendeix a flanquejar per la qual cosa cal evitar bifurcacions en pujada i baixada que ens farien perdre el rumb. Aquesta pista secundària desemboca en una bifurcació clara de pistes: continuem recte travessant un rierol per, a continuació, trobar una pista mes rodada que seguim a la dreta.

Al cap de poc deixem la pista per una de secundària a l’esquerra que trobem en un revolt tancat. Desemboquem en un camp i anem a buscar la pista que hi ha a l’altra banda, voltant-lo per la dreta. Enllaçada la pista, ràpidament en trobem una de més ampla que seguim, a la dreta. Anem a parar de nou a la pista del GR-92 que porta al Santuari del Corredor, direcció que seguim. Passada una àrea de lleure deixem la pista principal i anem a la dreta per un còmode sender seguint els senyals del GR. Seguint-los amb atenció arribem al Santuari sense necessitat de passar per la transitada pista d’accés principal.

Al Santuari del Corredor continuem per la pista del GR que fa diverses llaçades en descens. Atenció, en el moment que es suavitza trobem una pista secundària a la dreta, en direcció oposada i que deixa el GR. Diversos rètols d’Àrea de Caça ens marquen aquest punt. La pista es converteix en un corriol divertit amb un tram tècnic al final. Desemboquem en una pista que seguim, a la dreta. Trobem diversos colls amb opcions diverses: seguim sempre a la dreta per la pista principal.

Arribem al Coll de Rupit o la Creu de Rupit, una referència clara. Continuem per la pista principal a l’esquerra, amb marques grogues i blaves. Es important seguir aquesta senyalització un llarg tram, sobretot per no equivocar-nos en algunes bifurcacions dubtoses. La senyalització ens porta fins a un xalet que voltem per la dreta i seguidament a un coll amb una petita torre elèctrica al mig. De les diverses possibilitats, escollim la pista marcada amb els senyals esmentats. A un centenar de metres, però, la deixem i continuem a l’esquerra en direcció al restaurant de Can Bruguera, on arribem seguint sempre la pista principal.

Passem per l’esquerra del restaurant, la pista arriba a la part alta d’una urbanització amb vistes al mar. A la urbanització mantenim la direcció seguint pel carrer del camí de la Cornisa. Al final del carrer continuem per la pista que trobem. Deixem diverses bifurcacions a la dreta, en baixada, i mantenim l’alçada fins arribar a les granges de Can Coll de Bocs. Travessem una tanca, accedim a la finca, i seguidament anem l’esquerra en baixada. Trobem la tanca d’entrada que passem per una petita porta a la dreta, normalment oberta. La pista principal ens baixarà fins a la carretera que porta a Dosrius. Abans d’arribar-hi ens desviem a la dreta per una pista que segueix el llit de la riera. Passem pel darrere d’unes naus industrials. Continuant per la pista paral•lela a la riera arribem fàcilment al punt de sortida.

Abril 2005

CENTRES D’INTERÈS
Can Bordiu. Santuari del Corredor

ALLOTJAMENTS
NOU Tel. 93 795 51 72

RESTAURANTS
Hostal del Pont. Tel. 93 791 90 38
Can Massuet-El Far Tel. 93 791 61 39

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Maresme 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC)