Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 004_Espolla
Serra de l’Albera. Puigneulós
Espolla_Castell de Requesens_Puigneulós_Sant Martí de Baussitges_Espolla
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1550 m
Temps: 4 H 45 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 001_Espolla
LAR 001_Le Perthus
AEM 002_La Jonquera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A Espolla anem a buscar la pista d’Els Vilars situada al darrera mateix de l’església. A prop, en una bifurcació, girem a l’esquerra pel camí de Requesens. A la següent bifurcació deixem la pista principal girant a la dreta en direcció al puig d’el Castellar Gran, on trobem algunes rampes fortes. Arribem a un petit coll on la pista deixa de pujar. Trobem una desviació a la dreta en pujada que deixem, però prenem la següent deixant la pista principal. Anem a parar a la pista que puja de Sant Climent Sescebes a Requesens i la seguim a la dreta. Passem per sota el Castell de Requesens i per Santa Maria de Requesens. Continuem a la dreta quan trobem la pista que puja de Cantallops. Després de diverses llaçades trobem la desviació indicada, a la dreta, que ens puja a Puigneulós. L’ascensió es llarga i té trams exigents a l’inici; a més és desigual en quant al ferm i el pendent. A la part alta cal travessar la tanca de ferro que delimita la frontera i continuar pujant per la carretera fins al cim.

A Puigneulós continuem per una pista a la dreta en baixada. Després d’una baixada amb fort pendent entre la fageda, anem a la dreta per la pista que trobem però aquesta aviat s’acaba. Cal anar a buscar, pels corriols dels prats, la Font de la Tanyareda als peus d’una clara pista que veiem més avall. Continuem baixant per pista còmoda, ignorem una altra que arriba per l’esquerra i després d’una suau pujada, arribem al coll de l'Estaca on trobem un pal indicador.

Hem de passar a l’altra banda del tancat. Aquest és el tram més dur de la ruta i tenim dues opcions que conflueixen una mica més enllà. La primera és seguir les indicacions del Puig Grosser senyalitzat amb marques grogues però amb trams difícilment ciclables. La segona, més divertida, és resseguir la carena enganxats a la delimitació fronterera fins veure, a sota nostre, a l’esquerra, el camí de la primera opció quan aquest surt del bosc. Hi arribem baixant camp a través segons la intuïció de cadascú. Una vegada al camí no cal perdre mai de vista les marques grogues del PR que alhora, coincideixen amb senyals de GR. És una trialera dura i molt tècnica (algun tram no és ciclable) que baixa paral•lela a una tanca de bestiar, primer per la dreta de la mateixa i després per l’esquerra, fins al petit Coll de la Dona Morta. Travessem de nou la tanca i continuem per un camí mes confortable fins arribar a una pista.

Fem una baixada amb fort pendent fins trobar una pista més bona on anem a la dreta. Nova bifurcació on continuem cap a l’esquerra. Passada l’ermita de Sant Martí virem en rodó deixant a l’esquerra la pista que porta a Baussitges. Una ràpida baixada ens porta a la Riera dels Castanyers que travessem. Deixem a la dreta la pista que ens baixaria a Sant Genís d'Esprac i iniciem la pujada per passar a l’altra banda de la Serra de Baussitges. Superada la carena comencem a perdre alçada ràpidament, ignorem una pista que ens surt per l’esquerra i en poc temps arribem al Mas Corbera. A la sortida del mas, normalment tancat per prohibir el pas de vehicles motoritzats, hi ha la pista que a la dreta ens porta fins la carretera que ens duu còmodament de nou a Espolla

Octubre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Requesens. Santa Maria de Requesens. Sant Martí de Baussitges. Sant Genís Desprac.

ALLOTJAMENTS
Cal Ferrer del Castell. Tel. 972 51 03 69
Pati de Can Salas. Tel 686 526 953

RESTAURANTS
Hostal Manela Tel.972 56 30 65
Cafè-Bar Societat Fraternal. Tel. 972 56 30 04

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Massís de l’Albera. 1:30.000. Els Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya