Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 012_Sant Llorenç de la Muga
Pantà de Boadella
Sant Llorenç de la Muga_Darnius_La Central_Maçanet de Cabrenys_Oliveda_Puig de la Creu de Montdavà _Sant Llorenç de la Muga
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1100 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 008_Darnius
AEM 016_Maçanet de Cabrenys
AEM 018_Sant Llorenç de la Muga
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça per l’esquerra de l’església. Abans d’arribar a la carretera ens desviem cap al cementiri. Passem pel pont medieval i continuem fins al camp de futbol i el voltem per la dreta. Travessem la carretera i continuem per la pista que tenim al davant. A la següent bifurcació deixem a l’esquerra la pista per on arribem al final de l’etapa. Fem una pujada entretinguda fins a un coll. Resseguim per damunt el pantà de Boadella. Arribem a una clara bifurcació en què continuem a l'esquerra en direcció a la Presa Petita. En aquest punt, sota la petita presa, deixem una pista a la dreta i continuem en pujada. Després d’una pedrera en desús arribem a uns miradors del pantà de Boadella.

Baixem a la presa i continuem per la carretera de Darnius. La deixem quan trobem una pista a l'esquerra. Fem un bonic tram entre pins fins a una cruïlla de camins. Continuem recte (a l’esquerra es pot fer una variant per escurçar la ruta). Sortim a una pista en què anem a l'esquerra i a la següent desviació anem a la dreta. El trajecte fins a la propera bifurcació té un tram de corriol que cal seguir. Trobem una pista més bona que prenem, a l’esquerra. Passem per una urbanització a les afores de Darnius. Sortim a una carretera que travessem i continuem per la pista del davant. Trobem una altra carretera que seguim a l’esquerra. Recorrem la riba esquerra del pantà seguint sempre per asfalt fins al restaurant La Central.

Guanyem alçada per una pista zigzaguejant fins a una bifurcació en què anem a la dreta deixant una pista que baixa al Molí d’en Robert i puja directament a l’Oliveda. La pista principal i els senyals de GR que trobem ens porten sense problemes a Maçanet de Cabrenys. Entrem al poble pel carrer Major fins a una plaça on continuem per la dreta. Continuem pel carrer de pujada fins a la urbanització la Cardona, que travessem. Sortim a la carretera de Coustoges. La travessem. Arribem sense problemes a l’Oliveda. Passada la finca deixem un trencant a l’esquerra que portaria també al punt de sortida. Prenem la pista de la dreta i a continuació la deixem per una pista a l’esquerra que ens porta, després d’un últim tram de dures rampes, fins al Puig de la Creu de Montdavà.

Fem fortes rampes pedregoses de baixada fins al fons de la vall. Deixem dues pistes a la dreta abans de sortir a una bifurcació senyalitzada. Anem a la dreta fins a trobar una carretera que seguim. A un parell de quilòmetres, just travessat un pont, deixem la carretera que gira a la dreta en forta pujada, per un corriol que baixa al riu; travessem per anar a buscar la pista que hi ha a l’altra riba. Tornem a Sant Llorenç de la Muga continuant a la dreta.

Octubre 2007

CENTRES D’INTERÈS
Edifici de la “Sociedad de la Unión Masanetense”

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.gironarural.org/allotjaments.php?idm=2&zona_cerca=13&actualitza_sessio=1

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).