Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 015_Colera
Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Muntanya de Portbou.
Colera_Coll de la Farella_Coll de Cervera_Coll del Bast_Coll de la Martina_Coll de Banyuls_Sant Quirze de Colera_Vilamaniscle_Molinàs_Colera
Mapa digital de catalunya. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 58 Km
Desnivell: 1840 m
Temps: 6 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 001_Espolla
AEM 003_El Port de la Selva
AEM 014_Portbou
LAR 004_Banyuls de la Marenda
AEM 026_Pau
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta rambles avall per anar a l’estació del tren; sense passar per sota el pont de les vies del tren, prenem un carrer a l’esquerra que ens porta fins a l’estació (a l’entrada del carrer hi ha senyals de GR. Des de l’estació prenem una pista que marxa en paral·lel a les vies del tren per l’esquerra. La pista es perd entrant a un camp. A l’altra banda del mateix continua una pista no gaire clara que ens puja a la carretera que va a Portbou. La seguim un centenar de metres en aquesta direcció fins trobar a l’esquerra la desviació de l’antiga carretera que passava pel coll. A l’altra banda del coll deixem la carretera per una pista que marxa a l’esquerra.

Més endavant deixem aquesta pista per una altra de secundària a la dreta que ens baixa a la vall de la ribera de Portbou. Al fons de la vall trobem una pista que seguim a l’esquerra, en direcció al coll de Rumpisó, travessem la riera i a continuació prenem una pista poc transitada a la dreta, barrada amb una tanca i senyalitzada amb marques vermelles. La pista sinuosa i de ferm irregular ens puja al Coll de Farella.

A l’altra banda prenem la pista que puja al coll de Cervera. Iniciem el descens cap la fondalada de la riera de Banyuls. Passat el primer revolt tancat, un centenar de metres més avall, deixem la pista per un sender a l’esquerra senyalitzat com a Chemin Walter Benjamin. El primer tram no és ciclable. La trialera desemboca en una pista que seguim a l’esquerra. Baixem fins a una pista asfaltada que prenem a l’esquerra entre camps de vinyes. Al coll del Bas ens desviem a l’esquerra i després d’un llarg flanqueig arribem al fons de la vall.

Travessada la riera ens desviem a l’esquerra. Aviat l’asfalt s’acaba. Continuem la ruta per una bona pista, ampla i clara. En la pujada passem de llarg la desviació a l’esquerra del Chemin de la Liberteé. Un cop guanyem un petit coll mantenim l’alçada fins al coll de Banyuls, un trajecte més llarg del que en principi aparenta.

Al coll de Banyuls podem baixar per carretera fins al següent punt de pas o continuar per una pista en baixada que trobem a la dreta. La segona opció té un petit tram dificultós al fons de la vall, quan el camí coincideix amb la riera. Sortim de nou a la carretera on anem un tram a la dreta per, a continuació, prendre la pista que després de salvar un petit coll ens porta al Monestir de Santa Maria de Colera.

Continuem per bona pista fins a la carretera que porta a Vinamaniscle. Entrant al poble prenem el primer carrer a l’esquerra seguint senyals de GR-11. Ciclem per la part alta fins a trobar una pista que seguim a l’esquerra. A l’altra banda de la Serra de la Baga d’en Ferran continuem en direcció a Puig d’Esquers deixant a la dreta la pista amb senyalització de GR que porta a Llançà. En la pujada en direcció al Puig d’Esquers deixem una pista a la dreta i en la següent bifurcació ens desviem a la dreta deixant la pista que continua pujant fins al puig.

La ruta manté l’alçada fins guanyar la carena entre la riera de Garbet i la de Molinàs. En el trajecte deixem una desviació a la dreta que baixa a unes cases en runes. Iniciem el descens al nucli semiabandonat de Molinàs on arribem seguint les indicacions que trobem. La pista de Molinàs a Colera juga amb la riera i de vegades, fins i tot comparteixen camí.

Desembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS
Chemin Walter Benjamin. Chemin de la Liberteé. Sant Quirze de Colera- Santa Maria de Colera

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
www.ajcolera.org/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).