Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 024_Guardiola de Berguedà
Serra de Sant Marc
Guardiola de Berguedà_Terradelles_Sant Martí de Brocà_Sant Marc de Brocà_Guardiola de Berguedà
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 1150 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 008_Bagà
BER 012_Bagà
BER 039_Bagà
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 055_El Collet_Brocà
BER 057_La Pobla de Lillet
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ruta dedicada a la memòria de Koldo Basterretxea.

Sortim des de la plaça de l’església en direcció a Bagà. Entrem al nucli de Terradelles i anem a l’esquerra pel carrer de la part alta. Prenem una pista que puja a la dreta amb senyals de PR. Arribem als Plans de Rotllan on deixem la pista principal per una a l’esquerra, seguint les indicacions de Brocà. Travessem un prat, després girem a l’esquerra i iniciem una pujada feixuga i pedregosa. Arribem a un mas en runes i anem a la dreta, seguint els senyals de PR, per arribar a Sant Martí de Brocà. Passada l’ermita desemboquem en una pista més bona i la seguim a l’esquerra. Passem pel masos en runes de Brocà. Continuem en pujada constant fins a uns plans on podem recuperar forces. Trobem una bifurcació i continuem a la dreta; a l’esquerra segueix el PR que puja fins a Sant Marc de Brocà.

La pista volta la Serra de Sant Marc i puja constantment fins a un coll on hi ha la bassa de Termes. Per pujar a Sant Marc hem d’agafar un sender amb marques vermelles que trobem passada la bassa, després d’una rampa forta. La baixada és tècnica però ciclable, però la pujada a l’ermita s’ha de fer a peu (15’).

Desfem el camí des de la bassa de Termes fins al coll de sota i des d’aquí iniciem una forta pujada fins a la carena, on hi ha una tanca que barra el pas. Després hi ha una forta baixada fins a la Collada Gran. Virem en rodó i ja no parem de baixar fins arribar al fons de la Vall del Riutort, a tocar del mas l’Estret. Continuem baixant fins a l’alçada d’un càmping situat a l’altra banda del riu. Deixem la pista principal per una a la dreta que puja fins al Mas l’Espelt. A partir d’aquí s'ha d'estar atent a l’orientació. Continuem per la dreta del mas. La pista s’acaba en un camp: hem de seguir per una desdibuixada pista a l’esquerra. Atenció: després d’una forta rampa la pista s’acaba. Continuem per l’esquerra, enganxats al talús per trobar el corriol que ens porta fins a Can Vilella.

Des del mas hem de salvar el talús que tenim al davant (Serra de Vilella). El flanquejarem per dalt i per la dreta de la casa: no continuem per la pista evident sinó que girem a la dreta pujant fins a un pou en desús, on seguim a l’esquerra pel camp. Trobem les traces d’una antiga pista que travessa el rierol i seguidament es converteix en un corriol que puja emboscat. Després d’un curt tram de pujada tècnica arribem a uns prats des d’on veiem Cal Companyó. Per arribar-hi anem a buscar una pista a la dreta dels prats. Uns metres més amunt del mas trobem un indicador del sender del PR que seguirem en direcció a Guardiola i el mas La Cavallera. Cal seguir amb atenció les marques del PR per arribar.

Primer anem en direcció NW per un corriol sense perdre alçada. Després continuem un tram per pista. El (PR) sender es desvia a l’esquerra salvant un talús; anem uns metres més endavant per desviar-nos després i no baixar de la bici. Continuem seguint amb atenció les marques del PR. Fem una llarga i forta baixada per una pista en mal estat i desemboquem en una bona pista on anem a la dreta. Després d’una forta baixada arribem a una nova pista on anem a l’esquerra en direcció oposada a la que portàvem. Aviat trobem de nou el PR. Arribem, per una pista còmoda, al mas La Cavallera i des d’aquí, sense problemes, a Guardiola de Berguedà.

Agost 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Martí de Brocà, Sant Marc de Brocà.

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
Hotel Casa Duaner. Tel. 938 227 672
Cal Companyó. Tel. i Fax. 938 227 178. calcompanyo@hotmail.com
Hotel-Restaurant El Jou Tel. 938 247 705. www.eljouhotel.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).