Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 029_Montmajor
Serra dels Tossals
Montmajor_Espunyola_Sants Metges_Capolat_Taravil_Sant Lleïr_Mare de Déu de Torrents_Montmajor
Mapa Digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1285 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 031_Espunyola
BER 037_Llinars
SOL 005_Vall d’Ora (Navès)
BER 051_Montmajor
BER 058_Casserres
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Anem des de la plaça fins la rotonda del poble on prenem la carretera cap a la zona esportiva. Arribant al camp de futbol ens desviem a la dreta. A la següent bifurcació continuem recte. Al mas El Casó continuem per la pista de l’esquerra fins al següent mas, que voltem per sota. Passada la casa ignorem una pista a la dreta seguint per la principal, que ens porta a la carretera de l’Espunyola. La travessem per arribar a l’església de Sants Metges. Continuem fins al cementiri i des d’aquí seguim la senyalització del GR per la pista que trobem a l’esquerra. Sortim a una pista més bona on anem a la dreta. La pujada fins al pantà d’Espunyola presenta rampes dures i constants. Passats els pantans el pendent es suavitza. Trobem una bifurcació en què anem a la dreta seguint les indicacions de Sant Salvador i la Bòfia. Deixem una pista a la dreta abans d’arribar a la part alta, on trobem una pista planera que agafem a l’esquerra. Trobem una pista estreta, asfaltada i molt poc transitada, que seguim fins a Capolat i Taravil. Passat el mas de Can Bertran deixem a la dreta la pista que porta a Vilella, però tot seguit deixem l’asfalt per una pista a la dreta seguint el GR.

Seguim sempre les marques del GR per voltar el Puig Rodon i salvar la cinglera de la Rasa de la Frau: primer anem per pista de desbrossar oscar, després virem en rodó deixant-ne una a l’esquerra que marxa per damunt de la cinglera; baixem per pista pedregosa amb fort pendent, continuem per un corriol ciclable sense dificultats exceptuant un curt tram molt tècnic i exposat, i passat aquest punt, trobem una nova pista de desbrossar, ja a l’altra banda del puig.

Sempre per la pista més clara, i seguint la senyalització del GR, anem perdent alçada: deixem una pista a la dreta poc clara, després una altra de fort pendent en un revolt tancat, tot seguit una a l’esquerra, i just passat un cable gruixut que barra el pas al trànsit (aneu amb compte), trobem una pista ampla i rodada que puja de Sant Lleïr. La seguim a l’esquerra en pujada. Passem per sota de Sant Andreu de la Mora. Arribem a un petit coll on prenem la pista de l’esquerra que va cap a un mas. Arribem a un altre coll on continuem per la pista amb senyalització blanca i blava deixant la pista principal (a la dreta pocs metres i tot seguit a l’esquerra).

La senyalització ens porta al mas La Maçana, deixant en aquest tram una pista a la dreta. Des del mas continuem baixant, anem sempre per la pista més clara per arribar a l’ermita de la Mare de Déu de Torrent. Travessada la riera trobem una pista que seguim a la dreta. Sortim a la carretera i fent uns metres a la dreta, la travessem. Només agafar la nova pista en deixem una a l’esquerra. Sortim a una pista més bona que travessem. En una bifurcació de pistes anem a la dreta. Sortim a un carrer que a l’esquerra ens porta de nou a Espunyola.

CENTRES D’INTERÈS
Sants Metges. Sant Martí. Sant Lleïr. Sant Andreu de la Mora. Mare de Déu de Torrents

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.montmajor.diba.es/turisme/menjar/default.htm

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).