Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 035_Castellar de N’Hug
Parc Natural Cadí-Moixeró. Puigllançada
Castellar de N’Hug_Fonts del Llobregat_Coll de la Bassa_Puigllançada_Coll de Pal_Gavarrós_La Pardinella de Gavarrós_Coll Roig_Collet de la Casa Nova-Sant Viceç del Rus_Castellar de N’Hug
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1.50.000. ICC. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 42 Km
Desnivell: 2035 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 034_Castellar de N’Hug_Tosses
BER 043_La Pobla de Lillet
BER 057_La Pobla de Lillet
RIP 048_Mogrony (Gombrèn)
CER 021_La Molina
CER 025_Das
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’església per la carretera en direcció a la Pobla de Lillet. La deixem quan trobem a la dreta la desviació a les Fonts del Llobregat. Arribant al pàrquing continuem per la pista que passa per damunt del centre turístic en direcció a Ca L’Orriols. Quan la pista vira en rodó per accedir al mas continuem per una pista secundària a l’esquerra. Anem guanyant alçada sense descans fins trobar la pista que ve del coll de la Creueta.

Fem un tram planer que ens porta a l’espectacular Pla del Rus, un lloc ple de prats verds amb molts ramats pasturant a l’estiu. La pista s’endinsa cap a la collada de les Tortes on hem de virar a la dreta. Arribem a una de les pistes de l’estació d’esquí de la Molina, travessem la tanca de protecció i continuem per les traces que marxen en paral·lel a la mateixa, en direcció SO.

La pista ens puja fins a la part alta del telefèric de l’estació d’esquí. La pista segueix guanyant alçada en direcció al Puigllançada. Cap al final de la pujada hi ha una rampa molt forta que amb força, voluntat i alguna llaçada es pot fer damunt de la bici sense gaires problemes.

Des del cim del Puigllançada a coll de Pal no hi ha camí, la baixada s’ha de fer intuïtivament, cadascú al seu aire. En cas de boira deixem el camí de pujada a la dreta baixant en diagonal en direcció NW i quan el pendent es fa més pronunciat virar cap a l’oest fent llaçades cap a les torres d’alta tensió que tenim a sota.

Des de coll de Pal seguim el GR en paral·lel a la carretera per un tram trialer i a continuació per una pista que porta fins al Xalet de Coll de Pal. Arribant a l’edifici canviem la direcció que portem per una pista que marxa en direcció est. Anem perdent alçada fins arribar a una bifurcació on la pista principal baixa de dret per un tram pedregós en direcció a una de les torres d’alta tensió. La pista porta al petit nucli de Gavarrós que actualment torna a estar habitat.

Continuem per la pista d’arribada a Gavarrós. Atenció, perdem alçada ràpidament, passat un tram cimentat trobem a l’esquerra una pista de fort pendent que hem de prendre. La pista ens puja fins a la Pardinella de Gavarrós.

Continuem pujant, ara per una pista més bona fins al Coll Roig que fa honor al seu nom. La pista principal arriba a una clara bifurcació, senyalitzada, on deixem a la dreta la pista que baixa al refugi d’Erols. Al Collet de la Casa Nova la pista principal s’acaba, la ruta continua per la pista que tenim al davant amb senyals de GR i que ens baixa a la carretera de Castellar de N’Hug. Fem uns metres per asfalt però el deixem tot seguit per la pista que baixa a la bonica ermita de Sant Vicenç de Rus.

El GR i la ruta marxen per l’esquerra de l’ermita per un tram poc fressat. Travessem un pont i fem un pujada sobtada. Per arribar al final de la ruta seguirem sempre una senyalització vermella, de vegades pintada i altres amb petites fustes d’aquest color clavades als arbres. El final de la ruta és dur ja que hi ha rampes fortes que es fan feixugues pel desnivell acumulat. Alhora que seguim les senyals vermelles hem de deixar sempre totes les desviacions, més o menys clares, que trobem a l’esquerra, d’aquesta manera arribarem a Castellar de N’Hug sense problemes. Un bon consell si es vol acabar la ruta en baixada és començar-la a l’ermita de Sant Vicenç de Rus.

Setembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS
Fonts del Llobregat. Sant Genís de Gavarrós. La Pardinella de Gavarrós. Sant Vicenç del Rus

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
http://www.ajcastellardenhug.cat/

CARTOGRAFIA
Berguedà. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya