Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 014_Saldes
Serra d’Ensija. Rasos de Peguera
Saldes_Coll del Portet_Peguera_Vallcebre_Saldes
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC)

Resum
Distància: 44 Km
Desnivell: 1597 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 003_Gisclareny
BER 010_Berga
BER 017_Vallcebre
BER 018_Saldes
BER 030_Gósol
BER 033_Colònia Sant Corneli (Cercs)
BER 042_Saldes
BER 038_Llinars (Castellar del Riu)
BER 054_Cercs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça Pedraforca de Saldes. Prenem el carrer Serra d’Ensija cap a ponent. El seguim fins a trobar, a les afores, la carretera que puja al Mirador. Baixem a buscar la carretera de Gòsol. La seguim uns metres a la dreta, i la travessem per agafar una pista que ens baixa fins al riu Saldes, que travessem. Comencem a pujar fins a trobar una pista més còmoda que seguim a la dreta. Arribem a un coll on continuem a l’esquerra per pista asfaltada en direcció a Font Freda. Passada La Pleta de la Vila i un petit torrent trobem la pista que, a la dreta, flanqueja la cara Nord de la Serra d’Ensija i ens porta fins a l’espectacular Coll del Portet.

Aquí s’acaba la pista: veiem a l’esquerra una mica més amunt una falsa pista i les traces d’un corriol amb senyals de GR que no hem de seguir: des del coll cal tirar pel dret baixant pel prat, seguint la canal natural del coll i enganxats a l’esquerra fins a trobar, al final del prat, on la vegetació es fa més abundant, un petit corriol amb senyals vermells. A mesura que anem perdent alçada la pista es comença a dibuixar fins a convertir-se en una pista més marcada. Arribem a una bifurcació on continuem a l’esquerra per pujar fins a la Collada del Molar. Al coll anem a la dreta. Continuem per la pista deixant primer a la dreta una pista al costat d’una línia elèctrica i després una altra a l’esquerra en pujada. Trobem una pista més bona que seguim a l’esquerra. Trobem un encreuament de camins al Coll de l’Aubí on continuem per la pista que puja a l’esquerra amb senyals de GR. Curta pujada a la carena. Continuem en baixada fins a trobar una pista més bona que seguim a esquerra.

Al lloc anomenat Font de la Bruixa trobem indicacions, a més de senyals de GR, per arribar al poble abandonat de Peguera. A la part baixa del poble trobem una bifurcació on ens desviem a l’esquerra en direcció a Fumanya deixant el GR. En la pujada deixarem una pista a la dreta fins a desembocar a la pista que a la dreta duu a Fumanya. Mes avall la pista està asfaltada. Deixem la carretera quan trobem una pista a l’esquerra que ens portarà fins a Vallcebre. En el trajecte trobarem un paisatge deteriorat per les extraccions de carbó a cel obert dintre d’un espai natural com és el de Rasos de Peguera-Serra d’Ensija.

A Vallcebre prenem el carrer a l’esquerra que marxa en diagonal des de la plaça i que porta al camp de futbol. Continuem per la pista principal fins passat un mas just abans de travessar el Torrent de la Jou. Ens desviem a l’esquerra per, a continuació, anar a la dreta. Pugem fins al coll on continuem recte sense deixar la pista. Passat el Torrent d’Esquers la pista ens puja fins a trobar-ne una altra de més bona que, a la dreta, ens baixarà fins als masos dispersos de prop de Saldes. En una cruïlla asfaltada continuem rectes en baixada en direcció a un càmping. Trobem la carretera de Saldes, que seguim. La deixem passat el viaducte per una pista a esquerra que ens puja finalment fins el poble.

CENTRES D’INTERÈS
Peguera

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel Pedraforca. Tel. 938 258 021
Cal General. Tel. 938 258 054
Cal Xic. Tel. 938 258 081

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).