Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 016_Borredà
Riera de Merlès. Serra de Picancel
Borredà_Castell de Palmarola_Sant Julià de Moreta_Cobert de Puigcercòs_ Sant Benet de Vilaplana_Borredà
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC)

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 1150 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 027_Lluçà
BER 015_Borredà
RIP 013_Santa Maria de Matamala
BER 022_Vilada
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Borredà: Sortim en direcció a Alpens i a la primera cruïlla girem a l’esquerra en direcció a Sant Jaume de Frontanyà. Al primer trencant a la dreta, cap al càmping de Campalans, girem. Passem per l’esquerra de la recepció i després d’una rampa i un vailet, prenem una pista poc transitada. Obviem una pista en baixada a la dreta. Al següent trencant, després d’una riera i una caseta, seguim per la dreta. Després d’uns 500 m. trobem a la dreta una altra baixada a la riera, que obviem. Arribem a una casa (Can Pei) i travessem el jardí per la dreta. Sortim a un pista en millor estat que travessa una altra riera. Al costat d’un dipòsit trobem una altra pista que prenem, a la dreta. La pista puja cap a Subirats fent llaçades. Després d’un trencant a la dreta (que obviem), la pista gira a l’esquerra i trobem l’entrada als camps que envolten la casa. Continuem per la pista, passem per la segona entrada a la casa a mà esquerra i girem per un trencant a la dreta que ens porta fins al coll.
Superat el coll continuem en baixada fins a les cases abandonades d’Els Casons. A l’esquerra, la pista porta al Castell de Palmerola, amb vistes impressionants a tot el Lluçanès.

Abans d’arribar al castell, al coll, trobem a l’esquerra la pista per on continua la ruta. Pugem flanquejant el serrat cremat fins a un altre coll on abandonem la pista per una altra que gira a dreta. La nova pista en baixa fins a un coll on es perd: continuem de dret travessant un vailet rovellat i anem a buscar un corriol que s’inicia en el llom d’unes margues que sobresurten. Seguint el corriol, mes aviat a l’esquerra, desemboquem en una pista en desús que agafem, a la dreta. Al final de la baixada trobem la bona pista que a l’esquerra ens porta fins a Sant Julià de Moreta. Passem per l’esquerra del pati del mas de Moreta i seguim per la pista que hi ha. En la baixada deixem una pista a l’esquerra. Trobarem senyals de GR que seguim fins a desembocar en una altra pista que seguirem a la dreta. La pista va perdent alçada. Retrobem senyals de GR que seguim fins al Cobert de Puigcercós. Travessem la carretera de Borredà a Alpens i Continuem riera avall per la pista asfaltada. Just abans del Pont del Romà agafem una desviació a la dreta per passar-lo per sota. Continuem la ruta pel marge esquerre de la riera fins a trobar una clara bifurcació. Continuem a la dreta. Travessem la riera i continuem per la dreta cap a unes menjadores de bestiar. Un cop passades trobem senyals de GR que seguim, a l’esquerra, fins arribar a la pista asfaltada. La ruta continua per asfalt fins passada la Casa Nova de la Riera on trobarem una pista, a la dreta, amb fort pendent en la confluència de les rieres. El tram fins a Sant Benet de Vilaplana té fortes rampes pedregoses. Passada l’ermita la pista continua pujant amb les mateixes condicions fins a canviar de vessant. Atenció: després d’unes fortes baixades trobarem una pista secundària a la dreta que hem de seguir.

La pista baixa fins a Fonteuler, en runes. Atenció, al final de la baixada, després de deixar una desviació a la dreta i sense arribar al mas (que no veiem), prenem un corriol que es dibuixa a l’esquerra. El corriol surt a un altre amb senyals de GR que seguirem sempre de baixada. El GR ens porta fins una pista a l’altra banda del Rec de Solans que ens puja a Borredà.

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Palmarola. Sant Julià de Moreta. Sant Benet de Vilaplana

ALLOTJAMENTS
Cobert de Puigcercós. Tel. 938239048

RESTAURANTS
El Revolt.Tel. 938239017
Cobert de Puigcercós. Tel. 938239048


CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).