Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Solsonès
SOL 001_Solsona
Pantà de Sant Ponç. El Cardener
Solsona_Sant Ponç_Olius_Lladurs_Cirera_Solsona
Mapa digital Comarcal. Solsonès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 900 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SOL 002_Solsona
SOL 012_Lladurs
SOL 016_Lladurs
SOL 013_Su
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la Porta del Pont prenem la carretera en direcció a Cardona, que travessa el pont, gira a la dreta i a l’esquerra. Tot just després de la segona corba, agafem un carrer a mà dreta en baixada que ens porta al costat del Riu Negre. Continuem per la pista asfaltada paral•lela al riu que després puja a l’esquerra per arribar a una granja. Continuem sempre per l’asfalt fins a sortir a l’esmentada carretera, que travessem al costat d’una casa. A l’altra banda girem a la dreta al costat d’un garatge i baixem fins a una tanca. Un cop superada, girem a la dreta i ens trobem amb un tancat de fill ferros. El de la dreta es pot obrir; passem per un rierol i sortim a una pista asfaltada que seguim a l’esquerra.

A la primera cruïlla, seguim per la dreta, a la segona, per l’esquerra, per asfalt i a la tercera, per la pista de terra de la dreta. Sortim a l’ermita de Sant Martí de Joval i continuem per la pista de l’esquerra, al costat del cementiri. Arribem a una casa on continuem la pista a l’esquerra de l’entrada per baixar fins al pantà de Sant Ponç. Continuem la pista que volta el pantà a la dreta, per arribar sense pèrdua a la presa. A l’altra banda, girem a l’esquerra per asfalt per continuar voltant sense complicacions el pantà.

Sortim a la carretera de Solsona a Berga i continuem a l’esquerra. Passem una pedrera, un pont sobre el Cardener i arribem al trencant d’Olius, on girem a la dreta per asfalt. Vista l’ermita i el curiós cementiri modernista continuem per la pista asfaltada en direcció nord que surt a l’antiga carretera de Solsona a Berga (hi ha senyals de GR). Després d’un quilòmetre, ens desviem a l’esquerra per una pista amb indicacions del GR. Seguim sempre la pista principal, que segueix la Rasa de Meix en pujada. Hi ha senyals del GR, però no moltes. Trobem una caseta que hem de voltar per l’esquerra. La pista surt a una altra, asfaltada, a sota del Meix Vell. La seguim a la dreta per arribar després d’un revolt a una casa. A l’entrada hi ha dues pistes a la dreta, però continuem amunt cap a uns coberts. La pista principal continua pujant per la Rasa de Meix i després de travessar-la arribem a Lladurs, a la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys. Travessem la carretera i continuem en direcció a Cirera, per pista asfaltada. Girem a l’esquerra en direcció (indicada) a Cirera de Dalt i Cirera d’Avall. A l’entrada del primer mas anem a l’esquerra i després passem entre la casa i un cobert per trobar una pista que comença a baixar. Al primer trencant, seguim a l’esquerra, al costat de la Rasa de Cirera. Al segon, continuem a l’esquerra i després a la dreta, evitant la pujada. La pista porta al mateix llit del rec, que travessem per enfilar una rampa. A la següent bifurcació continuem a la dreta i després a l’esquerra per arribar a una granja. La pista principal, ens condueix sense problemes a Solsona.

Desembre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Olius. Lladurs.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elsolsonesinvita.com/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Solsonès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).