Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 010_Anglès
Pla de Sant Roc. Vall de Llèmena. Muntanya de can Soms
Anglès_Sant Julià de Llor_Sant Climent d’Amer_Sant Andreu de la Barroca_Sant Esteve de Llèmena_Esglèsia_Sant Martí de Llèmena_Constantins_Bonmatí_Anglès
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 41 Km
Desnivell: 710 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 004_Arbúcies
SEL 005_Cellera de Ter
SEL 006_Amer
SEL 007_Amer
SEL 009_Anglès
SEL 008_Amer
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
De la vall del Brugent a la vall del Llèmena pel Pla de Sant Roc.

Ruta que enllaça les dues valls travessant pel Pla de Sant Roc, voltat d’esbeltes cilgleres calcàries, ciclant per un petit territori encerclat per les serres occidentals del Collsacabra, on destaca a tot hora la cinglera del Far, l’abrupta serra de Finestres que el separa de la Garrotxa i finalment la Muntanya de Rocacorba a l’orient de la Vall de Llèmena que fa frontera amb el Pla de Banyoles.

Sortim d’Anglès per la carretera de Sant Julià de Llor. Travessat el riu Ter ens desviem a l’esquerra per una pista que ressegueix el marge esquerra fins al pont de Sant Julià de Llor, construït en època romànica aprofitant les restes d'un antic pont romà, tal com es fa evident a la base dels pilars. L'obra actual és d'època gòtica, fruit probablement d'una reconstrucció del segle XVII. Actualment el riu Ter ja no hi passa per sota perquè el curs va ser desviat, arrel d'una riada, l'any 1777.

Continuem fins trobar el camí rural asfaltat que porta a Sant Climent d’Amer. Enllacem per un corriol amb la pista que puja a la Torre de Roca Salva i el mas el Llepard. Abans d’arribar al mas, ens desvíem per un camí a la dreta de ferm irregular ciclant, no sense dificultats, per la roca calcària del Pla i els Cingles de Sant Roc.

Passat el coll situat sota el Puig d’Elena, on s’ubica la bonica ermita del mateix nom, perdem alçada resseguint la cinglera que cau a la vall de Llèmena fins a l’ermita de Sant Andreu de la Barroca. Durant el trajecte, ciclant damunt de la roca en molts trams, gaudim de bones vistes de les cingleres del Far i tancant la vall de Llèmena, les serres de Finestres i la Muntanya de Rocacorba.

Continuem baixant, ara per una pista ampla i rodadora, fins al fons de la vall. Enllacem un cop travessada la riera pel camí rural asfaltat que porta al veïnat de l’Església. Abans d’arribar-hi travessem de nou la riera per un petit pont seguint pel marge dret de la mateixa. Tornem a travessar la riera per arribar al Raval des d’on continuem per una petita pista entre camps de cultiu que ens porta a Sant Martí de Llèmena.

La ruta continua pel marge esquerra fins sortir inevitablement a la carretera des d’on anem en direcció a Bonmatí. Fem poc més de dos quilòmetres per asfalt fins a una ampla collada als peus de la cinglera de Sant Roc, des d’on comença una pista ampla que porta cap a un veïnat.

Continuem en direcció a Can Camps i Can Soms. A partir d’aquí, la ruta continua per una petita pista, que aviat és converteix en un bonic corriol, seguint per la carena de la Muntanya de Can Soms. Evitem pujar al Puig d’en Frare per un corriol, no gaire net, que baixa fins al mas de Ca l’Aleix des d’on arribem amb facilitat a Constantins i Bonmatí. Travessem el riu Ter a l’Antiga Colònia Bonmatí i enllacem amb la via verda que ens retorna a Anglès.

Setembre de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Pont de Sant Julià de Llor. Sant Climent d’Amer. Sant Andreu de la Barroca. Sant Esteve de Llèmena. Sant Martí de Llèmena

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.restaurantalianca.com/
http://www.labarcarestaurant.es/