Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 011_Sant Hilari Sacalm
Les Guilleries. Vall de la Masó. Vall de Joanet. Serra d’en Pere Bord
Sant Hilari Sacalm_Santa Margarida de Vallors_Sant Miquel de Cladells_La Cortina de Sant Miquel_Collet del Reurell_Collet del Gusac_Joanet_Sant Hilari Sacalm
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 915 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 012_Santa Coloma de Farners
SEL 013_Sant Hilari Sacalm
SEL 014_Arbúcies
SEL 016_Sant Hilari Sacalm
SEL 018_Sant Hilari Sacalm
SEL 019_Osor
SEL 020_Massanes
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta per les Guilleries

Una ruta recomenable, sobretot si és a l’estiu, ja que la major part transcorre pels espessos boscos de les Guilleries on la massa forestal és tan gran que només en comptades ocasions podrem gaudir del bonic entorn que ens envolta. Ciclarem entre bonics especimens de castanyer i alzina surera i visitarem els llogarrets de Santa Margarida de Vallors i Sant Miquel de Cladells i La Cortina de Sant Miquel.

Sortim del poble pel carrer de la Piscina, continuant per la ruta de la Font de la Formiga que més endavant deixem a l’esquerra continuant en direcció al mas El Muntalt i l’ermita de Santa Margarida de Vallors ciclant entre boscos de castanyers i alzines sureres. L’ermita es troba en una petita esplanada amb una font amagada dins del bosc i data del 939, d’origen romànic però molt restaurada a partir de finals del segle XVII.

A partir d’aquest punt continuarem amb la coneguda Ruta de les 10 ermites, una clàssica de les Guilleries senyalitzada amb marques blanques. Perdem alçada ràpidament per una pista amb trams de fort pendent, fortament erosinada, fins al fons de la vall de la Riera de Masó. Ciclem sempre per l’esquerra de la mateixa fins passat el mas Joanic, on trobem, un metres enllà, la pista que baixa del mas la Corbera Nova i que ens permet travessar la riera per un bonic pont.

Ens desviem a la dreta quan trobem el trencant del mas El Clopers des d’on iniciem la pujada, amb algun tram força costerut fins a l’ermita de Sant Miquel de Cladellls. Actualment han talat la vegetació que tenia al voltant permetent d’aquesta manera unes boniques panoràmiques del Turo de l’Home i les Agudes, cims del Massís del Montseny.

Des de l’ermita continuem baixant fins trobar la Riera de Joanet que travessem. Canviem la direcció que portem prenent la pista que puja al mas abandonat d’El Puig a on deixem la pista principal, que continua pujant fins a Els Torners, per una a la dreta poc freqüentada. Flanquejem per l’esquerra la petita vall del Sot de la Cortina de Sant Miquel, feréstega i solitària, on la llum s’esforça per penetrar entre l’espessa vegetació, per un camí a vegades brut per la manca d’us, pero totalment ciclable.

Arribem al bonic mas de La Cortina de Sant Miquel, que actualment serveix per aixoplugar el bestiar, des d’on continuem pujant, ara per una bona pista, fins el Collet del Reurell a la carena de la Serra d’en Pere Bord.

Continuem la ruta carenant fins a Joanet, ciclant per una bonica pineda d’exemplars imponents, un petit nucli amb unes bones vistes sobre els cims del Montseny i la vall de la Riera d’Arbúcies. Sortim de Joanet per un cami rural asfaltat que desemboca a la carretera que puja de l’ermita de Sant Miquel de Cladells que seguim en direcció a Sant Hilari durant poc més de dos quilòmetres.

Continuem per una bona pista que ens condueix a una explotació d’avets, típica d’aquesta zona, i per un bonic camí que seguint la carena del cim de la Roca d’en Pla ens retorna al punt de sortida


CENTRES D’INTERÈS
Santa Margarida de Vallors. Sant Miquel de Cladells. La Cortina de Sant Miquel

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.santhilari.cat/