Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 013_Sant Hilari Sacalm
Espai d’Interès Natural de les Guilleries
Sant Hilari Sacalm_Cortals del Mig_Espinelves_Pla de la Creu de Dalt_Molí Roquer_Sant Hilari Sacalm_Espinelves
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 016_Sant Sadurní Osormort
OSO 031_Espinelves
OSO 046_Espinelves
SEL 011_Sant Hilari Sacalm
SEL 014_Arbúcies
SEL 015_Arbúcies
SEL 016_Sant Hilari Sacalm
SEL 018_Sant Hilari Sacalm
OSO 068_Espinelves
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Els exhuberants boscos de les Guilleries.

Una ruta excel.lent que ens connecta dos pobles de les Gulleries: Sant Hilari Sacalm i Espinelves. Un trajecte on destaca l’exhuberant i variada massa forestal d’aquests boscos de les Gulleries: avets, roures, alzines, castanyers i faigs, entre d’altres, destacant alguns d’ells per la seva grandària. Ideal per fer en qualsevol època de l’any.

Sortim de Sant Hilari per la carretera de Sant Sadurní d’Osormort i sortint del poble, a tocar del parquing de terra, la deixem per un carreró a l’esquerra on hem de fer un tram d’escales a peu per pujar al veïnat del Serrat. Continuem en direcció al Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, un complexe hoteler, des d’on tornem a la carretera, just per agafar la pista, un metres enllà, en direcció al mas la Vinyota.

Anem perfilant el serrat del Bosc d’en Reixac ciclant per bonics boscos de castanyers, alzines sureres i avets. De tant en tant, l’exuberant vegetació ens deixa veure el paisatge que ens envolta destacant la vall on s’emplaça el nucli d’Arbúcies, el turó de Montsoriu coronat pe castell del mateix nom i especialment, per la seva magnitud, dos dels cims del Massís del Montseny: el Turó de l’Home i el Matagalls.

Anem guanyant alçada sense gaires dificultats fins a la barriada dels Cortals del Mig on continuem per la pista que marxa a tocar d’un circuit tancat de motocròs. Passem pel mas de la Caseta d’en Comas, ubicat en un idíl.lic paratge, continuant en direcció al Turó de la Guàrdia que passem per la dreta i des d’on gaudim de grans panoràmiques.

Iniciem un bonic descens cap al fons de la vall per la vall del Sot de la Balma passant per una magnífica i inhòspita fageda amb alguns especimens excepcionals. Al fons de la vall cal passar pel Càmping la Balma per arribar fins a Espinelves, un dels pocs pobles del romànic que encara es conserven a Catalunya i que amb la silueta del seu magnífic campanar de l'església romànica li dóna una fisonomia inconfusible.

Des d’Espinelves iniciem la segona part de la ruta per la pista que surt a la part alta del poble i que seguim en direcció a Sant Hilari Sacalm. Una pista molt bona amb algun tram encimentat que s’agraeix ja que els pendents són molt forts. Durant la pujada travessem esplèndids boscos d’avets fins a un revolt tancat on ens desvíem a l’esquerra per una pista secundària. Passem pel bonic mas de l’Espinàs i el mas en runes de la Rovira. Trobem de nou la pista que puja d’Espinelves que, superat un petit coll, baixa fins al Pla de la Creu Alta.

Travessem la carretera que ve de Sant Hilari Sacalm continuant per la pista que marxa a la dreta de la creu i en paral.lel a la carretera. Entrem de ple a una zona de vivers, una gran extensió on és cultiven arbres i arbustos, així com planters i plantes forestals i ornamentals. La ruta travessa l’explotació forestal i passa per l’ara abandonat Molí del Roquer ciclant en paral.lel a la riera del mateix nom.

Travessem la riera i iniciem el retorn al punt de sortida. Anem guanyant alçada per bones pistes entre espectaculars avetoses que ens acompanyaran fins a Sant Hilari Sacalm.

Gener de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Sant Vicenç d’Espinelves

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.santhilari.cat/