Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 014_Arbúcies
Parc Natural del Montseny. Espai d’Interès Natural de les Guilleries
Arbúcies_Sant Pere Desplà_Castell de mas Carbó_Sant Hilari_Joanet_Arbúcies
Mapes Comarcals de Catalunya. Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 1005 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 011_Sant Hilari Sacalm
SEL 013_Sant Hilari Sacalm
SEL 015_Arbúcies
SEL 016_Sant Hilari Sacalm
SEL 018_Sant Hilari Sacalm
SEL 021_Arbúcies
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
D’Arbúcies a Sant Hilari Sacalm.

Fins i tot en un dia boirós i amb petites dosis de plugim es pot gaudir d’una estupenda ruta pels frondosos i variats boscos de les Guilleries.

Sortim d’Arbúcies per la carretera que porta a Coll de Revell. Passat el Km 3 ens desviem a l’esquerra per una bona pista que deixem immediatament per una petita pista a la dreta just travessat un pont. La pista recorre les entranyes de la feréstega vall del Sot de Can Dorca, tancada pel coll de Revell. Naveguem entre les boniques pollancredes que vesteixen la vall que lentament van deixant pas, a mesura que gaunyem alçada, als boscos d’alzines sureres amb signes evidents de que novament s’està recuperant aquesta antiga forma d’explotació forestal.

Just deixem el trencant de can Dorca canviem de direcció per una pista a la dreta que comença amb una forta rampa i tot seguit enllaça amb un corriol que ens permet arribar al mas rural de Can Romeu. Sortim de nou a la carretera que travessem uns metres a l’esquerra.

Continuem pujant fins a un encreuament al Pla de Riera on hem de continuar a l’esquerra per travessar per un pont, l’autovia de la C-25. Abans, però, us recomanem fer una parada, a uns tres cents metres a la dreta, per visitar Sant Pere Desplà, ubicat en un bonic pla on conflueixen les Guilleries i el Montseny, una bonica ermita d’estil romànic que conserva un absis en perfecte estat i unes pintures que daten del s. IX.

Continuem a l’altra banda de l’Eix Transversal o C-25 amb alguns trams de fort pendent. Just començar a voltar el Turó d’En Puig apareixen de sobte extensos boscos de castanyers que cobreixen les escarpades pendents de la muntanya i que amb la boira de l’hivern dóna al paisatge un ambient entre màgic i fantasmagòric.

La pista s’estreny arribant al Pla Perer i pràcticament podem rodar per un sender ciclable fins a sota mateix del gran mas de la Fàbrega que apareix imponent damunt nostre. Per pista bona i un tram de prat, arribem a la carretera que puja de Sant Hilari i que travessem. Fem una sèrie de marrades per evitar en tot moment l’asfalt passant pel bonic llogaret on s’ubica el mas de la Casota d’en Comes i la barriada de Cortals del Mig per arribar al Mas Carbó.

Passem pel pàrquing de la masia rural fent una llaçada per connectar amb una pista que volta la serra on s’ubiquen les restes de la casa forta medieval de la domus de la Rovira, conegut amb el nom de Castell de Mas Carbó. Ciclem entre boscos d’avets impressionants i una magnífica fageda amb els arbres nuus i el terra entapissat de fulles per voltar el turó i, a l’altra banda, trobem senyalització d’una ruta local (petites plaques sobre un suport de fusta anclat al terra) que ens permeten arribar, sempre amagats sota l’espessa vegetació de les avetoses i castanyers, fins a Sant Hilari Sacalm.

Sortim del nucli per l’est on trobem un GR que seguim i que ens permet evitar la carretera voltant el turó de la Roca d’en Pla, coronat per l’ermita del Nen Jesús de Praga. Sortim a la carretera i uns metres a la dreta entrem en una explotació forestal que travessem. Sortim al camí rural asfaltat que porta a Joanet des d’on iniciem un dels trams més bonics de la ruta. Seguint sempre la senyalització del GR que trobem, un magnífic tram de trialera totalment ciclable que evita la carretera fins a Joanet i continua, pràcticament sempre per senders, fins al fons de la vall i els afores d’Arbúcies. Genial!!

Gener de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Sant Pere Desplà. Castell de Mas Carbó. Ermita del Nen Jesús de Praga


ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.arbucies.cat/ca/allotjament-i-lleure