Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 017_Osor
Espai d’Interès Natural de les Guilleries. Serra Gran. Roca de Cercenedes
Osor_Coll del Cirerer_El Subirà_ Font dels Abeuradors_Sant Miquel de Solterra_ Cercenades_Osor
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 26 Km
Desnivell: 990 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 002_Osor
SEL 003_Osor
SEL 009_Anglès
SEL 012_Santa Coloma de Farners
SEL 018_Sant Hilari Sacalm
SEL 019_Osor
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ascenció al punt més alt de les Guilleries.

El cim de Sant Miquel de Solterra o dit també Sant Miquel de les Formigues, és el punt més alt de les Guilleries. Entre avets, alzines, roures, castanyers i faigs, la pujada al puig de Sant Miquel de Solterra, al cor de les Guilleries, permet gaudir d'una imponent vista panoràmica sobre la selva boscosa i la topografia peculiar de les Guilleries, i en dies clars es pot veure pràcticament la totalitat de les serralades de les províncies de Barcelona i Girona, des del mar als Pirineus.

Sortim del poble pel bonic pont romànic continuant pel marge esquerra de la Riera d’Osor. Deixem el poble enrera i tornem a travessar la riera fent un curt tram de carretera fins trobar la desviació que ens puja per una bona pista, emboscats per la vall del Sot d’Aiguafreda, al Coll del Cirerer.

Al coll deixem a l’esquerra, a un quilòmetre escàs, l’ermita de Santa Creu d’Horta continuant per la pista que segueix guanyant alçada i ens porta a la impressionant masia fortificada d’El Sobirà que data del s.XIII. També hi ha una capella, consagrada el 1609, dedicada a Sant Bernat de Claravall, amb l'interior decorat amb ceràmica valenciana.

Continuem pujant sempre per la pista principal, passant per una planta embassadora d’aigua. A partir d’aquí la pista perd alçada lleugerament fins la Font dels Abeuradors on começa la pista que porta al nostre objectiu, el Puig de Sant Miquel de Solterra. Tot el trajecte està convenienment senyalitzat i no té pèrdua. Ciclem envoltats per densos boscos de castanyers, a l’inici per una bona pista que en l’últim quilòmetre es torna més costeruda.

Al punt més alt comença el sender que al cap d’un quilòmetre puja per una bonica fageda al cim rocallós on encara hi ha les restes de base de la torre circular de l’antic castell i alguns carreus de la capella de Sant Miquel que estigué dempeus fins l’any 1910. Pujar al cim es cita obligada ja que el seu interès rau en les magnífiques vistes de les que es gaudeix en un dia clar. Si pugeu, deixeu les bicis ben lligades per evitar sorpreses.

Iniciem el descens a Osor per frondoses fagedes intentant en tot moment caure a la vall del Sot de la Noguerola. Enllaçant diferents pistes passem per sota el rocallam de la Roca de Cercenedes, des don tenim una excel.lent panoràmica d’Osor i la sortida de la vall del mateix nom, i ja a tocar del poble de la masia del mateix nom datada del s.XIV.

Febrer de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel de Solterra o de les Formigues

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.osor.cat/