Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 018_Sant Hilari Sacalm
Espai d’Interès Natural de les Guilleries
Sant Hilari Sacalm_Ermita del Nen Jesús de Praga_Riera de la Masó_Ermita de la Mare de Déu del Pedró_Collet de la Fusta_Font dels Abeuradors_Sant Hilari Sacalm
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Insti ut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 26 Km
Desnivell: 850 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 011_Sant Hilari Sacalm
SEL 012_Santa Coloma de Farners
SEL 013_Sant Hilari Sacalm
SEL 014_Arbúcies
SEL 016_Sant Hilari Sacalm
SEL 017_Osor
SEL 019_Osor
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la capçalera de la Riera de la Masó

Volta per l’alta conca de la Riera de la Masó que ens permet recorre un bon tram del cor de les Guilleries descobrint d’una sola tirada la gran varietat d’arbres característica de la zona, una de les més poblades de Catalunya i de racons inèdits que només podreu gaudir si ho feu damunt de la bicicleta.

Sortim de Sant Hilari pel GR Camí del Nord que trobem a l’est de la població. Més tard, el deixem seguint les indicacions de l’ermita del Nen Jesús de Praga on ens desviem fent un bucle per arribar-hi. L’ermita és un lloc emblemàtic pels hilariencs
i des de dalt de la creu, anclada al cim granític, es gaudeixen d’excel.lents panoràmiques de l’entorn, tant proper com llunyà, i d’una sola ullada es pot visualitzar tota la ruta.

Tornem per sender al punt on ens hem desviat per continuar la ruta. Ciclem emboscats fins a una esplanada on trobem el trencant del mas Can Llop que prenem. Iniciem el descens al fons de la vall de la Riera de la Masó per una pista ràpida i agradable flanquejada en molts trams per alzines sureres, amb alguns exemplars excepcionals i pinedes que encatifen el terra de vermell.

La pista ens deixa a la carretera que baixa de Sant Hilari i que seguim uns metres per desviar-nos, tot seguit, per una carretera encimentada que baixa a l’envasadora Fontselva ara abandonada perquè l’empresa va fer fallida. La ruta continua per la pista que marxa a la dreta i volta per sota el pàrquing. Just travessada la riera deixem la pista per un sender que marxa en paral.lel a la riera i que aviat connecta amb una pista que ens acaba de baixar a la vall. Seguim un tram per la pista que reccorre la vall de la Masó en paral.lel a la bonica riera, que amb la seva aigua límpida alimenta els altius pollancres, fins trobar el pas que ens permet travessar-la.

La pista porta fins a un mas privat on continuem pel camí que trobem abans d’entrar-hi. Enllacem pistes de variats ferms travessant les rieres del Sot de Can Pere Curt i dels Verns. Sortim a una nova pista que, amb fortes pendent en alguns trams, ens porta a la finca d’El Vilar.

En una bifurcació passat el mas prenem la pista que inicialment perd alçada però que aviat es torna a enfilar. Guamyen alçada per una pista sorrenca i soleiada que deixem quan trobem a l’esquerra una pista secundària de fort pendent. Sortim a la pista que puja de Ca n’Huix que seguim en direcció de Les Roques del Rei, resseguint el vessant Oest dels cims de Puig-Rodó i Goteres fins assolir la carena.

Continuem en direcció nord passant per un bonic collet i, mantenint la direcció, arribem a una gran i ombrívola avetosa des d’on accedim a l’ermita de la Mare de Déu del Pedró. Sortim de l’ermita per la pista principal i passat el mas Campdelarit, la manca d’arbres ens permet gaudir d’una bona panoràmica de Sant Hilari amb les Agudes i el Matagalls com a teló de fons.

Passat el Collet de la Fusta trobem la pista, ampla i rodadora, que ens porta resseguint tota la carena que tanca la capçalera de la Vall de la Masó al punt de sortida. Pel camí podeu llençar una pedra a la Fosa de la Minyona per espantar els follets que habitaven prop del mas les Clotes a l’edat mitjana.

Febrer de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Ermita del Nen Jesús de Praga. Ermita de la Mare de Déu del Pedró. Fosa de la Minyona

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.santhilari.cat/