Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 020_Massanes
Serra del Terme Gros. Puig d’Ull. Serra de Malhivern. Montgròs. Serra de Clopers
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Mapes Comarcals de Catalunya. La Selva 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 37 Km
Desnivell: 885 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEL 011_Sant Hilari Sacalm
SEL 012_Santa Coloma de Farners
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Entre el Montseny i les Guilleries

Ruta que volta totalment la vall excavada pel riu Massanes seguint les carenes de les serres que la tanquen completament. Naveguem per frondosos boscos d’alzines sureres amb bones vistes del cims del Montseny i les Guilleries i la plana i serralada prelitoral formada travessada pel Tordera quan s’encamina a la seva desembocadura.

Sortim de la plaça on hi ha l’església pel carrer que marxa en direcció a muntanya. Aviat prenem una bona pista seguint la direcció de Sant Feliu de Buixalleu. La pista sorrenca segueix la carena de la Serra del Terme Gros i, quan la vegetació ho permet, gaudim de bones panoràmiques del Montnegre i d’una curiosa perspectiva del Castell de Montsoriu assentat al turó del mateix nom amb un fons excepcional, l’abrupte cim de les Agudes.

Durant el trajecte fins a Sant Feliu de Buixalleu evitem dintre del possible l’asfalt ciclant per terrenys còmodes, excepte en l’últim tram, un camí poc fresat però sense complicacions. De darrera l’església parroquial, amb un notable campanar quadrat amb una escala exterior, surt una bona pista que puja a l’ermita de Santa Bàrbara on no cal arribar ja que enllacem amb una pista secundària, on sovintegen magnífics exemplars d’alzines sureres, que ens porta fins a Sant Segimon del Bosc, una petita ermita ubicada en un coll de bones panoràmiques del cims del Montseny i la vall de la riera d’Arbúcies.

Continuem per una pista que segueix carenant. Aviat l’alzinar deixa pas a les pinedes a mesura que ens acostem al collet de Raurell, punt d’inflexió de la ruta i des d’on comencem a tancar la capçalera de la vall per iniciar el camí de retorn. En aquest punt de transició predominen el bosc de castanyer i en el trajecte podrem veure les restes de grans soques d’aquesta espècie.

Passat el mas de les Famades canviem de direcció iniciant el camí per arribar a la urbanització de Can Fornaca. Durant el trajecte pedalem emboscats i de tant en tant la frondosa pineda ens deixa veure les serralades de les Guilleries properes a Sant Hilari Sacalm. La vista més espectaculars ens la dóna, sobretot, la silueta atalaiada de l’ermita de la Mare de Déu de l’Argimon i en menys mesura, la desembocadura del riu la Tordera amb el mar de fons.
Travessem per la part alta la urbanització i quan ja la deixem trobem una pista a la dreta que per la Serra de Clopers ens baixa a la vall regada per la Riera de Massanes que travessem al Pla de Mas Gilabert i que ens connecta de nou amb el punt de sortida.

Gener de 2015

CENTRES D’INTERÈS
Sant Feliu de Buixalleu¬_Sant Segimon del Bosc