Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Ruta 1
Ruta 2
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrigues
GRR 001_Bovera
Serra del Montsant
Bovera_Palma d’Ebre_Bellaguarda_Granadella_Bovera
Mapa digital Comarcal. Les Garrigues. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 49 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PRI 002_Margalef
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Bovera per la carretera de Palma d’Ebre. Deixem la carretera a la segona desviació que trobem a l’esquerra, passat el primer coll. La pista amb senyals blaus va cap a uns camps d’oliveres. Deixem la pista principal en un revolt tancat, prop d’un eixam, on ens desviem a l’esquerra per, tot seguit, anar a la dreta cap a un talús de la muntanya i de fort pendent. Anant en aquesta direcció hem de buscar a l’esquerra una pista en desús que ens baixa al fons del barranc. Guanyem alçada fins trobar una bifurcació en què anem a la dreta. Per arribar a Palma d’Ebre anem sempre per la pista principal deixant tres desviacions a la nostra dreta i una a l’esquerra, aquesta última prop del poble.

A Palma d’Ebre prenem la pista de l’embassament. Deixem a la dreta la desviació de la presa i continuem per la pista principal en direcció a la Creu de Terme fins al Coll de Parcet. En aquest punt prenem una pista a la dreta en suau pujada. Ens mantenim en la pista principal deixant consecutivament una desviació a l’esquerra, una a la dreta i una altra a l’esquerra, abans de sortir a la pista asfaltada que seguim a l’esquerra. Sortim a la carretera que puja de Margalef.

Anem per carretera fins trobar, passada la línia elèctrica, dues pistes, una a cada banda de la carretera. Prenem la pista de l’esquerra que puja a un collet i mantenim la direcció. Baixem fins a trobar dues pistes a la dreta. Deixem la pista principal (si es segueix es pot enllaçar sense passar per Bellaguarda) prenent la segona a la dreta. Ens porta a l’altra banda del serrat des d’on baixem a Bellaguarda. Aquí, prenem el primer carrer a l’esquerra. A l’altra banda del poble anem a l’esquerra per anar a buscar una pista que porta a unes granges. La seguim fins a trobar la pista d’enllaç per la que sortiríem si no passéssim per Bellaguarda. Travessem aquesta pista i continuem recte. Arribem a un punt elevat on la retrobem de nou per la dreta. La tornem a travessar continuant per la pista que tenim al davant.

En aquest tram seguim les escadusseres senyals de GR fins a una gran bassa d’aigua. Anem sempre per la part alta del serrat; primer deixem la pista principal, que baixa al fons de la petita vall, per una a pista poc clara a l’esquerra. A la següent bifurcació, en un revolt tancat, seguim a l’esquerra en pujada. Mantenim sempre la direcció deixant primer un encreuament poc clar i després una pista ampla a l’esquerra en baixada. Finalment arribem a la bassa.

Passada la bassa deixem el GR i ens desviem a l’esquerra. Després continuem a la dreta perfilant sempre la cinglera. Retrobem senyals de GR que seguim sempre tenint la precaució d’anar per les desviacions de l’esquerra, enganxats al cingle, per tal de no baixar a la carretera de Bellaguarda a Granadella. Travessem la carretera que puja de Bovera i després deixem a la dreta la pista que porta a Granadella. Deixem una altra pista que ve de Granadella continuant per la carena. A l’últim tram, per arribar al punt de sortida, deixem consecutivament tres desviacions a l’esquerra. La pista principal continua per la part alta fins que comença a perdre alçada ràpidament. Sortim a la carretera que ens porta de nou a Bovera.

Novembre 2006

CENTRES D’INTERÈS

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://turisme.ccgarrigues.com/turisme.php?idioma=ca&apartat=allotjament

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Les Garrigues. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).