Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Anoia
ANO 005_Castellfollit de Riubregós
Alta Segarra. Pla de les Mates. Plans de Sant Ramon. Plans de Vicfred. La Pinada.
Castellfollit de Riubregós_Ferran_Portell_Gospí_Comabella_Vicfred_Ivorra_Castellfollit de Riubregós
Mapa digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 465 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEG 002 Sant Ramon
ANO 006_Calaf
SEG 009_Biosca
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça prenem el carrer que marxa en paral·lel al Torrent de Magrà. Sortint del poble continuem pel carrer en pujada i seguint el GR. Ciclem sempre per la pista principal, ampla i fresada, fins assolir els plans a tocar de la casa de Millàs. Deixem el mas a la dreta continuant per la pista que tenim al davant que ens porta fins als afores del nucli de Ferran.

Just a tocar del cementiri anem a la dreta sense arribar al poble. La pista ens porta directament al poble de Portell que recorrem per l’esquerra. Travessem la carretera a l’alçada de la petita ermita de Sant Ramon Nonat en direcció a la Font Vella. Als afores del poble, salvat un petit desnivell, trobem una bifurcació on mantenim la direcció que portem. Més endavant deixem una desviació a la dreta que porta a unes granges. Continuem i deixant de nou una altra desviació a la dreta, seguim la pista principal fent una llaçada esquerra dreta que acaba en una curta rampa de pujada.

Salvada la pujada, la pista porta a Cal Ponet i, ja per terreny asfaltat, al nucli de Gospí. Continuem per la carretera fins a la part baixa del poble on ens desviem per una petita pista enquitranada a la dreta, seguint la direcció d’Els Plans. Salvem una fondalada i el petit desnivell que ens puja als Plans de Gospí. Recorrem un centenar de metres pels extensos plans fins trobar una pista a la dreta que prenem i que ens porta al nucli de Comabella. Pugem fins a la part alta del poble deixant a la dreta la carretera de Viver de Segarra.

A la part alta, sortint de Comabella, continuem per la pista de l’esquerra, baixant a una nova fondalada. Quan comencem a pujar de nou, passada una edificació agrària, continuem per la pista a l’esquerra que continua pujant. Quan comencem a baixar al Clot dels Arenals ens desviem per una pista a la dreta i, mantenint sempre la direcció, arribem a Vicfred.

Al poble continuem pel carrer que passa pel costat del castell de Vicfred. Al final del carrer continuem per una pista herbosa que ens baixa a una pista més bona que prenem a la dreta. Sota el poble mantenim la direcció en la primera bifurcació que trobem. A la següent, continuem per l’esquerra. Perdem alçada fins a una nova bifurcació, als afores d’Ivorra, on anem a la dreta. Passem per l’esquerra del poble sense entrar-hi, passem per la dreta del cementiri i després de salvar un petit coll, iniciem el descens final al punt de sortida per una pista que passa per una explotació de ciment.

Novembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Castell de Gospi. Sant Cosme i Sant Damià. Castell de Vicfred

RESTAURANTS
Cal Pep. Tel 93 848 70 53.

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Segarra. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).