Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Pallars Jussà
PAJ 009_Isona
Espai Natural de la Serra de Carreu-Sant Corneli. Serra de Carrànima
Isona_Santa Àgueda_Forat de l’Abella_Collada de la Serra del Pi_Collada de la Creu de Ferri_Coll de Llívia_Carreu_Collades de Dalt_Collada de Gassó_Isona
Mapes Comarcals de Catalunya. Pallars Jussà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1590 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PAJ 008_Basturs
PAJ 021_Isona i Conca Dellà
PAJ 027_Isona
AUR 032_Montanissell
AUR 036_Coll de Nargó
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la Serra de Carreu

Magnífica ruta que ens permet descobrir en tota la seva plenitud l’Espai Natural de la Serra de Carreu-Sant Corneli. Terrenys fortament erosionats, pinedes frondoses, i espectaculars paisatges de parets calcàrees i ambients solitaris, una combinació perfecte per gaudir intensament de la bicicleta.

Des d’Isona ciclem per les pistes d’accés als cultius d’ametllers en direcció a Abella de la Conca. A mesura que ens hi acostem i comencem a diferenciar el rocallam dels habitatges del nucli ens adonem de la privilegiada ubicació del poble, que s’alça encinglerat a més de 100 metres del Forat (o Foradot) d’Abella, un impressionant accident geogràfic per on davallen les aigües del riu Abella. I encara més impressionant és el nostre pas per l’altra banda del congost per una pista excavada literalment a la roca i la visió al davant del poble, totalment inaccessible degut a l’enorme buit que ens separa.

D’aquesta manera accedim de l’extensa plana a la vall de l’Agulla, muntanyosa i totalment tancada pels abruptes relleus calcaris de la Serra de Carreu, la Roca de Monteguida i la Serra de Carramina. Guanyem alçada per la vall submergits dintre de boscos frondosos fins a la collada de la Serra del Pi. Des d’aquesta alçada veiem a l’altra banda el poble de Boixols, al qual no arribem ja que ens queda fora del trajecte fins a la Collada de la Creu de Ferri. Per arribar a la collada anem a buscar una pista al mas Cal Mascarell que perfila el Cap de Plan-de-Riba, el cim de més altitud de la Serra de Carreu.

A la Creu de Ferri prenem la pista del refugi de Boumort que ens permet passar a la vessant nord de la serra a través del pas del Forat dels Prats. Deixem la pista forestal al Coll de Llívia iniciant el descens cap a la vall. Canvien les terres àrides del vessant sud per les frondoses pinedes de la Vall de Carreu. Durant el trajecte passem pel poble de Carreu (o les Cases de Carreu) actualment del tot deshabitat i abandonat. Carreu era un poble típic d'alta muntanya, amb població totalment dispersa. És al mig de la vall, i tenia antigues masies i bordes, també totes ara despoblades.

Canviem de vessant quan ens acostem al Riu de Carreu. Durant el trajecte a les Collades de Dalt gaudim, quan la vegetació ho permet, de les imponents cingleres de la Serra de Pessonada.

Acabem de donar la volta a la serra per la Collada de Gassó, un pas natural obert pel torrent del mateix nom, el curs del qual seguim per un corriol que ens deixa a la part alta de la Conca Dellà, a l’alçada del mas Cal Borrell, des d’on continuem baixant entre camps d’ametllers i cultius de secà fins al punt de sortida.

Octubre de 2011

CENTRES D’INTERÈS
Abella de la Conca. Carreu

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.calestudiant.com/
http://www.pallarsjussa.net