Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Pallars Jussà
PAJ 011_Senterada
Serra de Sant Gervàs. Serra de Comillini. Serra de la Bastida
Senterada_Naens_Codolla_Pinyana_Corroncui_Coll de la Creu de Perves_Perves_Sarroca de Bellera_Erdo_Coll de Fades_La Bastida de Bellera_Santa Maria de Bellera_Senterada
Mapes Comarcals de Catalunya. Pallars Jussà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1416 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PAJ 013_Senterada
PAJ 014_La Pobla de Segur
PAJ 025_Senterada
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la Serra de Comillini i tornada per la Serra de la Bastida

Un viatge a cavall del Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça que recorre petits pobles, uns assentats al peu de la imponent Serra de Sant Gervàs i altres, encinglerats en turons de la Serra de la Bastida. Pobles enfilats en cims rocallosos, pràcticament abandonats a mitjans del segle passat que comencen novament a tenir veu gràcies als nous propietaris que s’hi estableixen, excepte el de la Bastida que mor poc a poc.

Prenem la petita carretera que puja al poble de Naens. Continuem per una bona pista fins a Cadolla i a Pinyana on entrem als límits orientals de l’Alta Ribagorça. A partir d’aquí la pista que puja on s’assenta el poble de Corroncui està asfaltada, un lloc paradisíac als peus de la imponent Serra de Sant Gervàs, la bellesa de la qual només queda trencada per les torres de llum.

Continuem per la petita carretera fins al Coll de la Creu de Perves, on trobem la carretera que pujant de Senterada porta a El Pont de Suert. La seguim uns metres en direcció a Perves i la deixem prenent l’antic camí que baixava del coll al poble, ara força malmès i erosionat per l’aigua i el desús. A Perves ens desviem per una pista a la dreta que ens porta a un repetidor des d’on gaudim, en un dia clar, de magnífiques panoràmiques vistes del Pirineu del Parc Natural d’Aigües Tortes i Estanys de Sant Maurici.

Continuem per una pista que marxa a la dreta i tot seguit ens desviem a l’esquerra per una pista que porta a un mas mig enrunat que deixem a la dreta. La pista ens baixa fins a la part alta d’una antiga pedrera. Atenció, la ruta continua per un corriol que surt a tocar d’un pal de llum ara sense funció. Es tracta d’un antic camí de ferradura que a voltes sembla que es perd però que encara conserva l’antic empedrat en algun dels trams. El camí desemboca en un petit pla on hi ha unes edificacions pertanyents a la pedrera ara totalment abandonades.

Novament atenció, passada la primera casa prenem un corriol a la dreta, no ciclable, que ens baixa a un nivell inferior de les instal·lacions on es carregava la grava de la pedrera. Sortim per una pista bruta que ens porta a la carretera que seguim fins al trencant de Sarroca de Bellera. Guanyem alçada per una petita carretera que puja, en direcció a Larén, al Coll de Fades passant pels petits nuclis de Sarroca i Erdo.

Al coll prenem la pista de la dreta que ens porta al poble abandonat de la Bastida, atalaiat en un turó de la carena de la serra del mateix nom. Entrant al poble continuem per l’antic camí del Pont del Diable que pujava des de Senterada. El sender senyalitzat baixa seguint el cordal de la serra, primer per trams pedregosos i erosionats, continuant per una catifa herbosa i per un corriol que s’endinsa en una bonica roureda i baixa directament al punt de sortida.

Agost de 2013

CENTRES D’INTERÈS

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Càmping Senterada