Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 047_Oristà
Lluçanès. Riera Gavarresa
Oristà_Torre d’Oristà_Pardines_Prats de Lluçanès_Santa Creu de Jutglar_Olost_Oristà
Mapa digital Comarcal. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 675 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 001_Sant Feliu de Sasserra
OSO 036_Prats de Lluçanès
OSO 023_Oristà
OSO 043_Olost
BAG 002_Sant Feliu de Sasserra
OSO 059_Vic
OSO 062_Olost
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça d’Oristà. Anem a buscar la carretera B-433 en direcció a Vic i la pista a l’esquerra que ens baixa a la riera. Travessem. Bifurcació: seguim a dreta per darrera la casa. Arribem a un prat amb una casa: continuem per la pista entre el mas i la Riera Gavarresa. Sempre seguint la pista principal travessem la riera dues vegades, no sempre sense mullar-se, voltem per l’esquerra el turó del Castell de Tornamira i aviat remuntem fins la carretera al costat del nucli de la Torre d’Oristà.

Travesssem la carretera seguint la senyalització de Carrer Nou i continuem per la pista asfaltada de la dreta. Deixem l’asfalt per una pista a la dreta abans d’arribar a un barri a les afores del poble. La pista va entre camps fins a un Mas on continuem a l’esquerra per arribar a Salelles. Passat el mas continuem per la pista de l’esquerra i seguidament enfilem per la pista que puja a dreta. Després d’una curta pujada escollim la pista de l’esquerra que baixa i porta fins al mas Peonelles. Passada la casa continuem un curt tram i agafem la pista de la dreta, menys fressada. La pista passa el mas Vila-Rubí per l’esquerra. Continuem en la mateixa direcció per la pista principal. Trobem dues desviacions pràcticament seguides a la dreta: continuem per la segona per arribar a La Pedregosa. Baixem fins a la carretera de Prats a Sant Feliu Sasserra, que seguim, a la dreta, i seguidament prenem la direcció de Santa Eulàlia de Pardines (per arribar-hi cal deixar la pista principal per una a la dreta en pujada). La ruta continua a la part alta de l’església i segueix un PR. Sense deixar-lo arribem a Santa Llúcia de Quer i un altre cop a la carretera de Prats a Sant Feliu on fem un curt tram a la dreta. Passada la urbanització prenem una pista a l’esquerra senyalitzada, en direcció Sorribes.

Atenció des d’aquí fins a La Tria al fons de la vall. Curta baixada fins un mas sota la urbanització. Abans d’arribar-hi prenem una pista menys fressada a la dreta. Fem un tram de lloses fins passada una caseta. Bifurcació: seguim a la dreta remuntant el serrat. A la carena trobem una nova bifurcació on continuem a l’esquerra. Baixem a un petit coll damunt mateix de La Tria. La pista continua a l’esquerra i baixa fins a una petita bassa on es comença a desdibuixar. Seguim el camí en desús i finalment, en una petita atalaia, prenem el corriol que baixa a l’esquerra fins arribar al mas.

Des de La Tria continuem per la pista per anar la carretera de Prats a Olost, que seguirem a la dreta fins trobar una desviació a l’esquerra en direcció Costa Xica. La pista va planera i després baixa a la dreta fins un mas. Atenció, una vegada passat el mas les bifurcacions no son clares: mantenim la pista i la direcció per arribar a una pista molt fresada. La seguim a l’esquerra fins a Santa Creu de Jotglar.

En una plaça continuem a la dreta. La pista baixa fent llaçades fins al petit pantà de la Gavarresa que travessem i continua en suau ascens passant per Cal Reixac. Passada la casa, trobem a mà dreta una altra pista, en pitjor estat, que agafem. Seguint-la, arribem a les cases de la part alta d’Olost.

A Olost anem a buscar la carretera en direcció a Sant Feliu de Sasserra que seguim fins la sortida del poble, aquí la deixem per una pista a l’esquerra que ens baixarà fins al Castell d’Olost. Continuem la ruta enganxats al Torrent d’Olost fins que el travessem i pugem fins un petit coll al costat del mas Santa Eularieta. Per la pista de la dreta recorrem en baixada la vall del Torrent de la Font Salada. Atenció, deixem a la dreta l’entrada del mas La Casa Nova del Bac i en la següent bifurcació, al final dels camps, prenem una pista que puja a la dreta. A continuació seguim per la pista al costat d’una bassa que ens baixa a la Riera Gavarresa on retrobem el camí de tornada.


CENTRES D’INTERÈS
Sant Sebastià. Castell de Tornamira. Santa Eulàlia de Pardines. Ermita de la Tria. Castell d’Olost

ALLOTJAMENTS
La Caseta del Coll de l'Ars. (casa rural La Torre d'Oristà). 93 888 05 27
Hostal Santiago. (Prats de Lluçanès) Tel. 93 856 01 32

RESTAURANTS
Fonda Sala. (Olost). Tel. 93 888 01 06
Bar restaurant Cal Toni. (La Torre d'Oristà). Tel. 93 888 03 02
Bar restaurant Cal Julià. Tel. 93 812 80 68

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).