Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 057_Perafita
Riera de Sorreigs. Serrat de la Pinassa. Els Munts. Pla de la Llosa
Perafita_Sant Boi de Lluçanès_Els Munts_Perafita
Mapa digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 750 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 017_Sant Quirze Besora
OSO 028_Santa Cecília de Voltregà
OSO 039_Sora
OSO 045_Sant Boi de Lluçanès
OSO 052_Santa Cecília de Voltregà
OSO 056_Sobremunt
OSO 063_Santa Eulalia de Puigoriol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’església prenem la carretera en direcció a Sant Quirze de Besora. Ens desviem a la dreta pel carrer Nou que porta a les escoles. Continuem per la pista que porta fins al Pavelló Municipal. Mantenim la direcció passant per la dreta del polígon. La pista guanya alçada, a poc a poc, i després de passar pel mas Les Roquetes surt a la carretera que prenem a l’esquerra.

Deixem a l’esquerra la carretera que ve de Perafita i, tot seguit, deixem l’asfalt per una pista a la dreta seguint la indicació de la masia de Vila-Rasa. Al començament, deixem una pista a l’esquerra. Al mas continuem per la pista que el volta per la dreta i que ens baixa fins a un petit estany. Anem sempre per la pista principal, deixant desviacions secundàries, una la dreta i un parell a l’esquerra. Un cop al fons de la vall, a tocar de la riera del Sorreigs, trobem una pista cimentada que seguim a l’esquerra. En el trajecte de pujada cap al poble de Sant Boi de Lluçanès deixem en una bifurcació una desviació a la dreta.

Entrem al poble seguint senyals de PR que ens porten fins a la plaça principal. En aquest punt continuem per un carreró a la dreta de la carretera seguint la indicació per anar a les piscines. Sortim a una pista que prenem a la dreta de forta pujada.

Passada la imponent masia ubicada a la part alta del Vilar de Sant Boi trobem una bifurcació. La ruta continua a la dreta però anem uns metres a l’esquerra per visitar l’immens Roure de la Senyora. Desfem el camí fins a la bifurcació des del roure i continuem seguint la direcció de Santa Llúcia. Al cap de poc, arribem a un petit coll on anem a l’esquerra, canviant la direcció i seguint les indicacions de Sant Miquel de Gallifa. Anem flanquejant entre el Serrat de la Pinassa i la riera de Talamanca.

Quan canviem de vessant, a sota mateix del santuari dels Munts, trobem una nova pista on anem a l’esquerra i una mica més endavant ens tornem a desviar a l’esquerra. Després d’una pujada exigent arribem a la pista asfaltada que a la dreta ens porta fins al punt culminant de l’etapa: els Munts.

Desfem el camí i continuem un tram per asfalt. Atenció perquè la baixada és ràpida i ens podem passar de llarg. Quan veiem una pista a la dreta, al cap de pocs metres en trobem una altra a l’esquerra que hem d’agafar i que marxa en direcció oposada.
Després d’un tram planer, la pista, en desús, perd alçada ràpidament. Arribem a una bifurcació no molt clara on hem de continuar a l’esquerra. Finalment sortim a la carretera de Sant Boi de Lluçanès que seguim a l’esquerra.

Passem de llarg una pista a la dreta però prenem la següent que trobem per arribar al mas El Prat. Continuem per la pista a l’altra banda del mas. Sortim a la carretera de Sant Bartomeu del Grau que travessem, continuant per la pista que tenim al davant. Passem per la dreta d’un petit mas. A l’altra banda trobem una pista que prenem a l’esquerra. Passem entremig de dues petites basses; més enllà, passem de llarg una pista que baixa a la dreta; uns metres abans d’arribar a un petit coll deixem la pista per una desviació a la dreta baixant per una llarga llosa calcària que sovint presenta traces de vehicles. A la part baixa de l’aflorament rocós, deixem una pista a l’esquerra continuant per un corriol a la dreta que porta a una nova llosa. Al final de la mateixa trobem una pista que seguim. Atenció a la baixada ja que just en un revolt tancat a la dreta que canvia de sentit hem de desviar-nos a l’esquerra per una pista herbosa i en desús (una bona referència és una fita de terme just abans del revolt).

Sortim a una bona pista que prenem a l’esquerra i que puja cap al serrat. Just després de la forta pujada, a la part alta, continuem per la pista principal deixant una desviació a l’esquerra. Passem de llarg una pista que marxa per la dreta però ens desviem per la següent que trobem i que baixa cap a una petita riera. La pujada de l’altra banda es força trialera però molt divertida. Sortim a una pista que uns metres a la dreta en porta fins a un mas des d’on veiem Perafita, encara que entremig hi ha una petita vall que hem de salvar.

Just abans d’arribar al mas continuem per un corriol que s’insinua a la nostra esquerra. Bonica baixada fins a un mas que deixem a l’esquerra continuant baixant per la pista que tenim a la dreta. Al fons de la vall trobem una bona pista que prenem a l’esquerra. Curta però forta pujada per guanyar de nou alçada. A la part alta passem de llarg una desviació a la dreta. La pista porta sense problemes a Perafita.

Gener de 2011

CENTRES D’INTERÈS
El Roure de la Senyora. Santuari del Munts

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.turisme.llucanes.cat

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).