Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 059_Vic
Lluçanès. Serrat de Sant Jaume. Serrat de Sant Salvador. Puig-oriol
Vic_Sant Bartomeu del Grau_ San Jaume de Fenollet_Olost_Coll de l’Arç_La Torre d’Oristà_Sant Salvador de Serradellops_Vic.
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 60 Km
Desnivell: 1125 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 004_Vic
OSO 013_Santa Eulàlia Riuprimer
OSO 023_Oristà
OSO 043_Olost
OSO 047_Oristà
OSO 062_Olost
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça Major de Vic. Sortim en direcció a l’estació, travessem per la passarel·la sobre les vies, passem pel Parc dels Estudis (estàtua de Verdaguer), travessem el passeig de l’antiga carretera N-152 i després girem a la dreta fins a trobar l’institut. Pugem a l’esquerra passant per les instal·lacions esportives del Club Patí Vic i el Club Tenis Vic. Passem per sobre la C-17 i després per sota l’Eix Transversal. A continuació ens desviem a esquerra seguint senyals de PR. A la següent bifurcació seguim a la dreta fins que trobem un pas soterrat. Continuem recta per la pista asfaltada en pujada. Fortes rampes fins una bifurcació on anem a l’esquerra en direcció al mas El Borrell. Quan trobem la pista que ve de Sant Julià Sassorba la seguim a l’esquerra. Trobem la carretera que ens porta fins a Sant Bartomeu del Grau.

Travessem tot el nucli i continuem per carretera fins trobar la desviació a mà dreta que porta a El Vilaró. Deixem aquesta direcció quan trobem una gran creu de pedra a la nostra esquerra prenent una pista que ens retorna a la carretera. La travessem. En la baixada a l’ermita de San Jaume de Fenollet deixem dues pistes a l’esquerra. Des de l’ermita continuem endavant i, tot seguit, virem en rodó baixant cap a uns camps. Ciclem per aquesta pista fins que trobem, a la dreta, el camí particular de la finca de Quinaus
Anem per la pista principal i, al cap de poc, la deixem per una pista menys traçada a la dreta. La pista ens condueix fins a una de més bona que seguirem a l’esquerra. Cruïlla de camins on seguim recta deixant a la dreta la pista del mas La Rovira. Arribem a Olost.

Des de la plaça continuem pel carrer de l’esquerra de la Fonda Sala i pel carrer Berga. Quan el carrer es bifurca prenem el de l’esquerra i a continuació ens desviem un altre cop a l’esquerra. Travessem un parc públic en direcció a la carretera que travessem continuant per la pista de l’altra banda que ens baixa al castell d’Olost. Ciclem en paral·lel a la riera fins a trobar una desviació a l’esquerra que prenem. Al cap de pocs metres, en una bifurcació, prenem la pista de l’esquerra. Sortim a un tram asfaltat on anem a l’esquerra i, tot seguit, a la dreta. Sempre per la pista principal arribem a un petit collet, passat el mas Cal Magre, on continuem pujant. Deixem la pista principal davant d’una forta rampa per una altra a l’esquerra. Sortim a la carretera que travessem. Passat un rierol i una forta rampa, ens desviem a l’esquerra. La pista volta per dalt d’un camp i després s’enfila cap al serrat. Sortim a la pista d’entrada a un mas i la seguim a l’esquerra. Pugem fins a Sant Salvador de Serradellops. A la sortida trobem la carretera que travessem.

A l’altra banda anem a la dreta, sempre en paral·lel a la carretera, que travessem diverses vegades, i seguint el GR. Quan estem a punt de trobar la C-25 o Eix Transversal ens desviem per una pista a la dreta que ens porta a Pere-riera. Passem per la part baixa del mas i travessem la C-25 per sota un pont. La pista ens puja a la carena del serrat on continuem a l’esquerra. Al final de la carena la pista vira a la dreta on iniciem el descens. Sempre per la pista principal, arribem a un mas on continuem per pista asfaltada. Trobem una nova pista asfaltada on anem a l’esquerra en direcció Est. Passat un mas, la deixem per un corriol a l’esquerra amb senyals de PR que ens porta a Sant Sebastià, un magnífic mirador sobre la plana de Vic.

Continuem per la pista de baixada. Descens de fort pendent fins trobar una pista on anem a l’esquerra. Deixem aquesta pista davant d’una explotació agrària on anem a l’esquerra. Uns metres enllà trobem a la dreta el camí de Vic a Sant Sebastià que seguim. Sense deixar mai aquesta senyalització arribem a Vic.

Desembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS
San Jaume de Fenollet.Sant Salvador de Serradellops. Sant Sebastià

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.vic.cat/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).