Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 065_Viladrau
Parc Natural del Montseny
Viladrau_Font de les Delícies_Coll de Gomara_Coll de Gomara_Vilarmau_Collet de Palomeres_Coll de Bordoriol_Font de la Rupitosa_Els Molins_Viladrau
Mapes Comarcals de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 26 Km
Desnivell: 980 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 001_Viladrau
SEL 015_Arbúcies
OSO 068_Espinelves
VOR 019_Montseny (Sant Bernat del Montseny)
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Vessant nord del Matagalls

Una ruta per fer en qualsevol època de l’any. La vegetació exhuberant de roures, alzines, avets, magnífics exemplars de castanyers i la bellíssima i serena fageda del vessant nord del cim del Matagalls és un dels trets diferencials d’aquesta bonica excursió que volta tota la capçalera de la Riera Major. No és, però, l’únic, ja que les boniques trialeres de tornada a Viladrau us faran gaudir plenament d’aquesta excel·lent excursió.

Sortim de Viladrau per la carretera que duu a Santa Fe del Montseny. Passada la font de les Delícies, trobem una pista que marxa en paral.lel a la riera i ens baixa al mas de Casadevall, que voltem per l’esquerra. Ciclem en direcció a Espinelves, però ens desviem en una bifurcació per una pista secundària a la dreta.

La intensa explotació forestal a la qual està sotmesa la zona de les Guilleries ens permet, enllaçant per diferents pistes generalment en bon estat i enmig de boscos d’alzines i castanyers, arribar al Coll de Gomara cómodament (exceptuant algunes fortes rampes).

Travessem la carretera per la pista que porta al mas la Gomara, des d’on continuem per una antic camí sense cap problema de ciclabilitat que enllaça amb la pista que porta als bonics masos del Pujolar i Vilarmau.

Al mas ens desviem a la dreta per un bonic camí amb alguns trams més exigents que ens pugen al collet de Palomeres. En aquest punt podem escurçar la ruta per anar directes al coll de Bordiorol, però us recomanem sense cap mena de dubtes continuar per la pista que marxa a la dreta i que travessa una bonica fageda i puja per solitaris i encissadors paisatges fins al bonic pla del cim de la Tremoleda, feréstec i amb un bell alzinar que un ramat de xais s’encarrega de mantenir net i polit.

Al coll de Bordiorol continuem per la pista que puja a coll Pregon, la qual deixem per una que trobem a la dreta amb tendència a perdre alçada. Ens endinsem de ple a la frondosa fageda que cobreix la cara nord del cim del Matagalls; es tracta d’un tram que recorre l’ombrívola capçalera de la Riera Major ciclant per un paratge idílic que carrega d’energia l’ànima i que omple de sentit el fet de pedalar. Realment bonic.

Passem per diverses fonts, de les quals en destaquem la de la Rupitosa, punt d’inflexió de la ruta, voltada de faigs majestuosos i des d’on iniciem el descens a Viladrau, població que anem veient quan les escletxes de la vegetació ens ho permeten. Perdem alçada suament fins que la pista s’acaba i comença una bonica trialera, gens complicada i de la qual es gaudeix plenament.

Enllaçant pistes i corriols arribem als prats del mas els Molins, des d’on podem gaudir plenament per primera vegada de la serra del cim del Matagalls i connectar amb la pista que baixa del mas la Sala, on va néixer el famós bandoler Serrallonga, i que ens retorna a Viladrau.

Gener de 2014

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.viladrau.cat/ca