Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 068_Espinelves
Parc Natural del Montseny. Les Guilleries. Serra del Mercadell. Pla de Caritats. Cingles de Romegats
Espinelves_Coll del Buc_Collsapalomera_Sant Sadurni d’Osormort_Coll de Portell_Coll de Palomeres_Coll de Romegats_Pont de Fàbregas_Viladrau_Espinelves
Mapes Comarcals de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 37 Km
Desnivell: 980 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 001_Viladrau
OSO 015_Sant Sadurní Osormort
OSO 016_Sant Sadurní Osormort
OSO 031_Espinelves
OSO 046_Espinelves
SEL 013_Sant Hilari Sacalm
SEL 015_Arbúcies
OSO 065_Viladrau
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Pedalant per vertiginoses cingleres

Una sortida emmarcada entre els espais del Montseny i les Guilleries navegant al bell mig de frondoses avetoses, rouredes o alzinars per camins i corriols poc freqüentats i una magnífica i aèria trialera que perfila els cingles de Romegats. Satisfacció assegurada!

Sortim d’Espinelves per la carretera que duu a Sant Sadurni d’Osormort fins al Coll del Buc, on prenem una pista a la dreta. Transitem per un antic camí, a voltes un corriol entretingut, que va perfilant emboscat el vessant est de la serra del Mercadell fins a coll de Sapalomera, on un sender que marxa a l’esquerra ens baixa de nou a la carretera i porta en pocs metres a Sant Sadurni d’Osormort.

Encara que la ruta continua per una pista a l’esquerra abans d’arribar al nucli, val la pena arribar-hi tant per la seva església d’estil romànic llombard com per la masia de can Masferrer, amb un bonic pati i interessants balconades i esgrafiats a la façana.

La pista per on continuem travessa la riera Major i a l’altra banda, passats uns camps, obviem una pista que marxa a la dreta i continua recte seguint un corriol mig amagat que aviat s’eixampla i va guanyant alçada còmodament. A la carena del pla de les Caritats trobem una bona pista que ens permet arribar sense dificultats al coll de Portell, un pas entre les característiques cingleres que tanquen la plana de Vic per l’est.

Al coll fem un curt tram a peu per un corriol que, un cop a la part alta, ens permet pedalar a la vora de l’aèria cinglera fins al Coll de Romegats: un bonic i emocionant trajecte amb alguns trams tècnics i altres on cal extremar la precaució per no prendre mal.

Al coll continuem per una pista força en desús que fent marrada ens puja al puig Moltó. Continuem per un sender emboscat que marxa per damunt de la cinglera i desemboca a una pista que, enllaçant amb una altra, ens deixa al mas la Pedrija. Encadenant pistes i senders arribem a la carretera que ens porta fins al pont de Fàbregas.

Travessem la riera Major i continuem en paral•lel a ella durant un curt tram. Anem enllaçant pistes, algunes en molt mal estat al principi, que inicien l’ascensió cap a Viladrau per la carena de les Carrades. Els últims trams fins a un pla que es troba a la part alta són força costeruts. Des d’aquest punt voltem per la dreta el turó de Mirambell per baixar a Viladrau.

Al poble continuem per la carretera d’Arbúcies i la deixem passada la font de les Delícies, on hi ha un magnífic plàtan d’ampla brancada. Una pista a l’esquerra flanquejada per impressionants avets ens baixa al mas Casadevall, el qual voltem per l’esquerra. Estem pedalant per l’antic camí Ral que unia Viladrau amb Espinelves. El camí volta per damunt de la capçalera de la la vall del Torrent de Sant Feliu i, un cop assolit el collet al costat del mas can Feliu, baixa sobtadament a Espinelves.

Gener de 2014

CENTRES D’INTERÉS
Sant Sadurni d’Osormort

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://blogs.guifi.net/firavet/