Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Baix Empordà
BEM 001_Palamós
Massís de les Gavarres. Puig Cargol. Costa Brava. Castell Cap Roig
Palamós_Can Ribot_Can Puig_Santa Coloma de Fitor_Can Plaja_Can Torroella_Coll de la Boqueta_Mont-ras_Palafrugell_Calella de Palafrugell_Platja de Castell_La Fosca_Palamós.
Mapes Comarcals de Catalunya. Baix Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 785 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
De Palamós a Santa Coloma de Fitor

Ruta que des de Palamós ens endinsa als bonics boscos de pinedes i alzines sureres del Massís de les Gavarres i ens puja al municipi de Fitor, una zona amb un gran nombre de sepulcres megalítics i la curiosa ermita de Santa Coloma de Fitor amb dos àbsides i declarada bé cultural d'interès local. Torna a Palamós per la via verda del tren Petit que ens porta de Palafrugell a Calella i pel sender GR-92 fins a Palamós resseguint els penyals rocosos de la costa i de l’Espai d’Interès Natural de Castell de Cap Roig.

Sortim del poble en direcció al camp de futbol. A l’altra banda de la Riera de l’Aubi prenem el camí del Pla dels Llop que ens permet travessar l’autovia. Una pista bona però exigent per la constant pujada ens porta al cim del Puig Cargol. Ràpida baixada fins al mas en runes des d’on ens dirigim cap a Santa Coloma de Fitor. No hi anem directament ja que ens desviem a l’esquerra per l’antic camí ral que ens porta al mas en runes de Can Puig. Podem anar a la dreta pel camí de Fitor o fer una marrada per una trialera per visitar el dolmen del Llobinar. Ambdós camins desemboquen a Santa Coloma de Fitor.
Continuem per la pista de Palamós però la deixem per un sender, realment una antiga pista en mal estat, que ens baixa fins a Can Plaja seguint el PR en direcció a Can Torrella i Mont-ras. Des del mas continuem a la dreta pujant a un bonic pla des d’on anem fins al coll de la Boqueta passant per Can Torroella. El primer tram de descens des del coll a Mont-ras el fem per una bonica trialera.

A l’altra banda de la C.31 continuem pel carreró de la Closa per anar a buscar la via verda del Tren Petit que unia Palfrugell amb Calella. Passat el bonic mas la Torre Roja continuem pel Camí del Jardí Botànic, perfilant per la part alta el nucli de Calella de Palafrugell. Continuem amb el GR-92 per un sender que passant per l’espai d’Interès Natural de Cap Roig ens porta fins a la Platja del Castell. Recomanem visitar el poblat ibèric a l’extrem sud de la platja.

Continuem pel sender GR que perfila l’escarpada orografia de la costa per tornar al punt de sortida, passant pel Castell de Sant Esteve de Mar, platja de la Fosca i l’important port pesquer de Palamós.

Juny de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Dolmen del Llobinar. Santa Coloma de Fitor. Poblat Ibèric de Punta del Castell. Castell de Sant Esteve de Mar

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
www.palamos.cat/