Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ripollès
RIP 011_Santa Maria de les Lloses
Puig Cornador. Serra de Sovelles
Santa Maria de les Lloses_Santa Margarida de Vinyoles_Sant Martí de Vinyoles_Sant Sadurní de Sovelles_Coll de Solés_Santa Maria de les Lloses
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 21 Km
Desnivell: 750 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 018_Sora
OSO 039_Sora
RIP 007_Santa Maria de les Llosses
RIP 014_Santa Maria de les Lloses
RIP 013_Santa Maria de Matamala
OSO 067_Montesquiu
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim des de l’ermita de Santa Maria de les Lloses: anem a buscar la carretera i la seguim a l’esquerra en direcció a Ripoll per deixar-la a continuació per una pista a la dreta. Als pocs metres ens desviem a l’esquerra. Deixem aquesta pista, després de travessar un rierol, i n’agafem una de menys rodada a l’esquerra. Anem de baixada fins a trobar una pista més rodada al costat d’una capella i la seguim a la dreta, en pujada. Remuntant sempre la pista principal fins passada la cota dels 1000 m, trobem indicacions de Santa Margarida de Vinyoles i, en una clara bifurcació, ens desviem a l’esquerra flanquejant entre la fageda. Sortim a una esplanada i girem a la dreta, per fer l’última rampa abans d’arribar a l’excel•lent mirador de l’ermita.

Desfem el camí fins a l’esplanada de sota i tot just on comença la baixada per on hem arribat, a la dreta, trobem senyals del GR que seguim per una senda que s’endinsa al bosc. Es tracta d’una trialera que va perdent alçada per la vessant nord del Puig de Santa Margarida de Vinyoles fins a trobar una pista després d’una tanca, al Collet de la Baga. Continuem per la pista i la deixem quan trobem un corriol a la dreta seguint el GR. Fem un curt tram de trialera fins a Sant Martí de Vinyoles. A l’ermita trobem una pista que seguim a l’esquerra fins a trobar la desviació indicada de Les Falgoses. Fem uns pocs metres en aquesta direcció per, tot seguit, deixar la pista principal per una de l’esquerra, no gaire clara, que es difumina entre els prats. La pista, bruta de vegetació, és fàcil de seguir i desemboca en una de més clara que, a l’esquerra, porta al mas Les Muntades.

Passat el mas anem a parar a una pista encimentada que, opcionalment i a l’esquerra, portaria fins a Sant Sadurní de Sovelles. La travessem en direcció al mas El Grau. Passem vora el mas, comencem a perdre alçada ràpidament i en una bifurcació amb diverses possibilitats, prenem, a l’esquerra, la pista menys rodada. Arribem al mas La Sala i el passem per la dreta. Desemboquem en una altra pista encimentada que, sense problemes, ens baixa fins a la carretera de Les Lloses i la seguim, a la dreta.

Just passat el pont la deixem per una pista a l’esquerra. Continuem per aquesta pista fins a l’alçada del mas Sabaters, situat uns metres per sobre nostre: en aquest punt cal prendre una pista, pràcticament en desús, a la nostra esquerra. Travessada la riera la pista comença a enfilar-se. Trobem una bifurcació i continuem a la dreta, sempre en pujada i en direcció oest. La pista cada cop es fa més dura i l’últim tram és exigent, desdibuixat i a vegades brut de vegetació. Finalment, a la part alta, trobem una pista mes ciclable que seguim, a la dreta, en direcció a un mas i des d’aquí fins al Coll de Solís. Al coll continuem per la pista principal. Una ràpida baixada ens retorna de nou a Santa Maria de les Lloses.

Juny 2005

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria de les Lloses, Santa Margarida de Vinyoles, Sant Martí de Vinyoles, Sant Sadurní de Sovelles.

ALLOTJAMENTS
Hostal Hostalet. Ctra. de les Llosses. Tel. 972 70 19 03

RESTAURANTES
La Plaça (St. Maria de Matamala). Tel. 972 70 19 79
Can Dachs. Tel. 972 71 44 25

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).