Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ripollès
RIP 028_Ribes de Freser
Vall d’el Segadell_Taga_Serra Cavallera
Ribes de Freser _Ribesaltes_Pardines_Portella d’ Ogassa_Sant Martí d’ Ogassa_Coll de Jou_Coll de la Pera_Ribes de Freser
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 1670 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 030_Ribes de Freser
RIP 041_Sant Joan de les Abadeses
RIP 046_Ribes de Freser
RIP 050_Campdevànol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A Ribes prenem la carretera en direcció a Pardines. Just travessades les vies del cremallera ens desviem a l’esquerra en direcció al cementiri. La pista asfaltada s’acaba al mas Ventaiola. Continuem per la pista que puja a Ribesaltes. Passat el nucli de cases ens desviem a l’esquerra per una pista cimentada en direcció a Can Mauri. Al mas continuem per la pista de Pardines; passat el mas anem a la dreta en la primera bifurcació que trobem, a continuació seguim per una pista en fort pendent que puja a un petit coll. Passada una riera sortim a un camp on mantenim la direcció. Un centenar de metres enllà ens desviem a l’esquerre deixant la pista que baixa a un camp. Arribem a Pardines.

A la plaça del poble anem a la dreta a buscar un carrer que baixa de cop. Sortim davant mateix d’un mas on anem a la dreta i tot seguit a l’esquerra. Just travessem per un pont la riera d’El Segadell ens desviem a l’esquerra en direcció al càmping. Continuem per la part alta del càmping fins al mas Can Barratort.
A partir del mas continua l’antiga pista feta a la guerra civil perquè els oldats poguessin pujar fins al Taga. Trobem una bifurcació on anem a la dreta i a la següent a l’esquerra sempre en direcció a Sant Martí d’Ogassa. El ferm no és molt bo i hi ha trams de fort pendent. Arribem a uns prats on les traces es confonen. Hem d’anar a la dreta fent una ziga-zaga fins retrobar-les de nou. Forts pendents fins a la part alta on trobem un abeurador sota mateix del cim del Taga. Continuem per una pista dolenta fins a un collet. Un centenar de metres més enllà del collet la pista s’acaba. Deixem a l’esquerra el corriol evident que dona continuïtat i anem flanquejant pel pendent de la muntanya sense perdre alçada, sempre en direcció al coll evident de la Portella d’Ogassa.

A l’altra banda, el camí és evident. Es tracta d’una trialera tècnica que ens baixa fins una petita cabana on trobem la pista que ens porta a Sant Martí d’Ogassa. Continuem per la pista asfaltada que puja al refugi de Sant Jordi i al coll de Jou. Passat el coll continuem per la pista asfaltada que baixa al poble de Bruguera. En el primer revolt tancat que trobem en la baixada deixem la carretera per una pista que baixa cap a un abeurador. Encara que la pista es perd al camp continua uns metres més avall: hem d’anar fins al coll de la Pera en direcció a una antena que veiem més avall. Al coll ens desviem per una pista a la dreta. La pista en desús es transforma en un corriol que ens porta fins als prats de la Massana. Ràpid descens fins trobar una pista més bona que a l’esquerra ens porta de nou a Ribes de Freser.

Novembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Pardines. Sant Martí d’Osseja.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elripolles.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).