Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ripollès
RIP 029_Beget
Alta Garrotxa. Vall de Salarsa. Comanegra
Beget_Salarsa_Font-rubí_Rocabruna_Monars_Beget
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 1430 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 016_Camprodon
RIP 017_Beget
GAR 019_Oix
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim del pàrquing del poble per la pista del cementiri que es troba darrera l’esglèsia de Sant Cristòfol. Continuem per la carretera en dirección a Oix. Travessada la Riera de Beget hem de pendre una pista desdibuixada a la dreta que comença amb un tram de roca vermella i en direcció a una vella torre elèctrica. La pista aviat es converteix en un corriol. El sender, pràcticament ciclable en la seva totalitat exceptuant algun tram mes trencat i costerut, surt a una pista que puja a Sant Valentí de Salarsa.

Continuem la ruta en direcció NW. Sortim a la pista que puja dels masos de Salarsa, Deixem una desviació a la dreta quan enfilem la pujada continuada, amb bona part de ferm encimentat, a la urbanització de Font-Rubi.

Sortim de la urbanització continuant per carretera fins a Rocabruna. Deixem la carretera, un quilòmetre enllà un cop travessat el Torrent de les Arçoles, per una pista ample i fresada a l’esquerra. La pista ens puja en uns 8 quilòmetres al punt alt de la ruta, la Bassa de Monars, sota mateix del Comanegre.

La baixada a Monars es fa un sender encinglerat que baixa cap a la bassa i a continuació vira en direcciò Est. El tram es molt tècnic i ciclable en un 50% aproximadament, i encara el trams ciclables sempre tenen alguna interrumpció que dificulten la continuitat damunt la bicicleta. Finalment arribem a un gran mas en runes, de planta quadrada, amb l’estructura encara dempeus peró sense sostre.

La ruta continua en direcció a la part mes baixa dels camps que tenim a sota on visualitzem un corriol que sembla morir en la cingler. Per arribar-hi continuem per un sender que marxa des de la casa en direcció Oest. Mes enllà tomba a l’esquerra fins als camps. Estem damunt d’una gran cinglera sobre la que s’assenten els masos dispersos de Monars. Per continuar la ruta deixem a l’esquerra les traces que ens portarien als masos okupats i la deixada ermita de Sant Sebastià de Monars i continuem baixant en direcció al cingle.

Per sota d’aquest cingle marxa un sender ben fresat amb senyalització de PR que ressegueix per dalt la cinglera principal. El sender és ciclable pràcticament en la seva totalitat menys el tram de pujada al coll del pic de l’Amorriador. Al petit collet el sender perd alçada ràpidament i mor en una pista que seguim pràcticament fins a Beget.

Entrem a Beget per la part alta del poble: quan estem a punt d’arribar a la carretera, passat un mas, prenem una pista evident a la dreta que marxa per damunt del poble; quan aquesta finiquiteix en un petit camp continuem per un sender que travessa la riera i continua fins enllaçar amb les cases de la part alta del poble.

Abril de 2011

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Valentí de Salarsa. Sant Feliu de Rocabruna. Sant Sebastià de Monars. Sant Sebastià de Monars

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elripolles.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).