Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ripollès
RIP 040_Colònia Llaudet
Puigsacreu. Puig de les Tres Fonts. Vall de Bianya. Collabós. Serra de les Cambres. Puig de Castellt
Colònia Llaudet (Sant Joan de les Abadeseses)_Sant Pau de Seguries_San Ponç d’Aulina_Coll dels Aulinencs_Font de Torrents_Coll de l’Home Mort_Colonia Llaudet
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 26 Km
Desnivell: 940 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 015_Sant Pau de Segúries
GAR 026_L’Hostalnou de Bianya
RIP 037_Sant Joan de les Abadesses
RIP 038_Sant Joan de les Abadesses
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A cavall entre les comarques del Ripollès i la Garrotxa.

La ruta connecta la Colònia Llaudet, colònia fabril del municipi de Sant Joan de les Abadesses, a l’esquerra del Ter, aigua amunt de la vila amb el municipi de Sant Pau de Seguries.

Des de Sant Pau la ruta travessa la serra fronterera que ens separa de la Garrotxa i ens permet fer una incursió a la vall de Bianya, tornant al punt de sortida pel coll de l’Home Mort. Durant tot l’itinerari gaudim de boscos esplendorosos i boniques fagedes per paisatges feréstecs pràcticament deshabitats.

Sortim des de la parada del bus pel carrer que tenim al davant. Sortim a la carretera que seguim uns metres a l’esquerra enllaçant amb la pista amb senyalització de GR que seguirem fins als afores de Sant Pau de Seguries: travessem el riu Ter i marxem en paral•lel al mateix fins trobar un altre pont que ens permet travessar-lo de nou; després d’un curt tram de carretera continuem per una pista que enllaça amb un bonic sender trialer que ens deixa prop del municipi, on no cal arribar.

Iniciem el tram de pujada cap a la serra que ens separa de la Vall de Bianya, a la Garrotxa (actualment les dues valls estan connectades pel túnel de Collabós), coronada pels cims del Puigsacreu i el Puig de les Tres Fonts. Durant l’ascensió gaudim de la gran varietat de colors de la tardor i de boniques panoràmiques de la vall ripollesa, tancada al nord per la bonica silueta de la Serra Cavallera.

Un cop a la carena iniciem la baixada al fons de la vall de Bianya per un camí tortuós i erosionat per la força de l’aigua i el desús al qual està sotmès. Passem per l’ermita de Sant Ponç d’Aulina, possiblement del segle XII, encara que ha patit modificacions posteriors, situada al cim d'un turó envoltat per les muntanyes del Capsacosta, les carenes de Collabós i Serra de Cambres.

Travessem la carretera i continuem baixant fins trobar, al costat del mas Les Planes, una pista que travessa la Riera de Sant Ponç iniciant l’ascensió al Coll dels Aulinencs, punt carener de la Serra de les Cambres, marcada per la línia d’alta tensió i alguns trams de fort pendent. Al petit coll baixem cap la vall de Torrents, que rep el nom de la masia que veiem enturonada a l’altra banda del torrent i a la qual ens dirigim. Arribem a la Font de Torrents, envoltada per una magnífica fageda que ens acompanya fins al coll de l’Home Mort que uneix els puigs de la Caritat i Castelltallat.

Des del coll iniciem el descens per una petita i estreta vall que desemboca a la boca nord del túnel de Collabós. Fem un curt tram per carretera fins enllaçar amb el tram de sortida per finalitzar la ruta.

Novembre de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Sant Ponç d’Aulina

RESTAURANTS / ALLOTJAMENTS
http://www.santjoandelesabadesses.cat/index.php/turisme