Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ripollès
RIP 042_Llanars
Puig de les Agudes. Serrat de Sant Pere. Serrat de Meianers
Llanars_Coll de la Roureda_Pla de Vacamorta_Pedra la Cobertat_Pla Llobet_Pla de les Bigues_Feitús_Llanars
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 21 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 012_Pardines
RIP 021_Camprodon
RIP 025_Molló
RIP 026_Espinavell
RIP 039_Vilallonga del Ter
RIP 053_Camprodon
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la Vall del Torrent del Rodà

Volta curta però exigent tècnicament, tant de pujada per la carena pel Serrat de Sant Pere com la baixada, de fort pendent, per la carena del Serrat de Meianers. El trajecte, a la part alta, per corriols, pedalant enmig de prats d’alta muntanya entre el Pla Llobet i el Pla de les Bigues i les fabuloses panoràmiques del majestuosos cims del Ripollès és realment magnífic!

La ruta s’inicia al començament de l’itinerari ruta local de la Volta sota la Creu, a la part alta del poble. Inici amb forts pendents fins passat el Coll de la Roureda. Quan el pendent es suavitza podem veure a la nostra dreta la vall de la Ribera de Feitús, per on tornarem, i al darrere boniques panoràmiques de la vall de Camprodon, destacant des de la seva atalaia l’ermita de Sant Antoni. Després d’una curta marrada guanyem alçada per la carena del Serrat de Sant Pere. Passats els prats del bonic Pla de Vacamorta seguit d’un tram costerut i pedregós on costa mantenir-se damunt la bicicleta i una desviació a l’esquerra, inicialment en suau baixada, que ens permet enllaçar amb una pista que puja del nucli de Llebró.

Arribem a una curiosa formació rocosa que recorda a un dolmen coneguda com la Cobertat, on ens desviem a la dreta per les traces d’una pista que ens puja als prats d’alta muntanya on pastura el bestiar. La pista es confon de vegades amb els prats però ens deixa al costat d’una font ferruginosa on cal passar les bicis per damunt del tancat. Iniciem un trajecte per corriols ben fresats que ens connecten amb el Pla de les Bigues, des d’on iniciarem el descens.

En tot aquest tram de trialera es gaudeix d’un paisatge espectacular, un teatre natural de cims pirinencs majestuosos desfila davant dels nostres ulls mentre pedalem pels corriols i els prats del Pla de les Bigues. Al nostre abast apareixen el Pic de l’Infern, el Gra de Fajol, el Bastiments i el Costabona.

Abans de baixar en direcció al Coll de Lliens fem una ullada al trajecte per on hem d’enllaçar amb la carena del Serrat de Meianers, ja que no hi ha cap camí. Baixem al coll i ens desviem tot seguit a la dreta, travessant la tanca que serveix de frontera entre municipis i camp a través, mantenint l’alçada. Arribem a la carena iniciant el descens; aviat descobrim traces dels vehicles motoritzats dels ramaders que pugen a controlar el bestiar que tenen lliure pels prats d’alta muntanya.

A l’inici trobem forts pendents on cal extremar la precaució. Poc a poc el terreny millora i perdem alçada ràpidament fins al fons de la vall, passant pel nucli de Feitús, que sembla totalment ancorat en una altra època. Riu avall arribem còmodament a Llanars.


Juny de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Feitús