Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 014_La Molina
Puigmal. Montanya de Salteguet. Pla de les Forques. Cim de Coma Morera
La Molina_Pla de les Forques_L’Ori d’Andreu_Cim de Coma Morera_Coll de la Creu de Meians_Pla de la Basa_Plans de la Casilla_Les Colladetes_La Molina
Mapes Comarcals de Catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 940 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 010_Queixans
BER 034_Castellar de N’Hug_Tosses
CER 013_Puigcerdà
RIP 031_Planoles
LAR 005_Osseja
CER 017 La Molina
CER 020_La Molina
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ascensió al Cim de Coma Morera, als peus del Puigmal

Una volta d’alta muntanya que ens puja als prats del Cim de Coma Morera, prop del Puigmal, frontera entre Catalunya i l’Alta Cerdanya francesa, des d’on gaudim d’increïbles panoràmiques.

Sortim del nucli de la Molina per la carretera que marxa per l’esquerra de la vall del Torrent del Pla de les Forques. Travessem la carretera de la collada continuant per una bona pista que ens porta al Pla de les Forques. Al pla continuem per la pista de l’esquerra que entra en territori de l’Alta Cerdanya francesa. Passada la pleta i el refugi de Vilallobent la pista s’acaba. Continuem a la dreta per un camí emboscat que baixa al Torrent del Malpas i enllaça amb un altra que desemboca a una bona pista que puja de Palau de Cerdanya.

Sortim a la pista asfaltada que ens portarà directament al Cim de Coma Morera, passant pels prats on hi ha el refugi de la Jaça de l’Orri de l’Andreu. A mesura que anem guanyant alçada cap al punt culminant de la ruta les panoràmiques vers la Plana i el Pirineu ceretà es fan més amplies i la silueta del Puigmal ens acompanya en tot moment.

Des del Cim de Coma Morera travessem la línia fronterera, escenificada amb una tanca d’estaques i filferro, i perdem ràpidament alçada per les roderes de la pista, amb trams de forta inclinació, que baixa al Coll de la Creu de Meians. Gaudim d’un trajecte encisador ja que ciclem per un escenari de prats de pastura d’alta muntanya amb la vall de Ribes tancada per la silueta imponent del Puigllançada i la Serra de Montgrony al fons.

El tram de pujada fins al Pla de la Bassa, a voltes per pista desdibuixada i altres improvitzant zigazagues, és curt però exigent. Baixem als Plans de la Casilla on ens hem de desviar a l’esquerra, continuant per un sender, poc visible o evident a l’inici, que baixa fins a un abeurador, prop d’una petita caseta, i des d’aquí fins al coll de les Colladetes on trobem la carretera que puja de Planoles; un tram trialer de fàcil execució. Des de la Collada anem a buscar l’antiga carretera que pujava de la Molina, a poc menys d’un quilòmetre en direcció a la Cerdanya, per donar per tancada la ruta.

Setembre de 2012

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.poblescatalunya.com/ajuntament-de-La-Molina-1190.htm