Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 015_Lles
Tossa Plana de Lles. Monturull. Muntanya d’Arànser. Vall de la Llosa
Lles_Arànser_Refugi del Fornell_Refugi de Prat Miró_Refugi de la Font de les Pollineres_Refugi dels Estanys de la Pera_Refugi de la Font de les Pollineres_Refugi del Pradell_Refugi de Cap de Rec_Coll de Salami_Viliella_La Collada_Lles
Mapa Comarcal de Catalunya.1.50.000. Cerdanya. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 41 Km
Desnivell: 1380 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 011_Martinet
AUR 006_Castellnou de Carcolze
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Els Estanys de la Pera

Una ruta d’alta muntanya amb sortida a Lles, que puja als Estanys de la Pera, a 2.300 m d’alçada, i torna a l’inici passant pel poble de Viliella, al qual arribem per una bonica trialera seguint el GR des del refugi de Cap de Rec. Els paissatges pirinencs dels quals gaudim en tot moment són realment espectaculars.

Sortim de Lles per la pista que enllaça amb el poble d’Arànser passant per l’heliport. Durant tot el trajecte sempre gaudim, al sud, de l’abrupta muralla rocosa de la Serra del Cadí i, al nord, dels pics encara nevats de Monturull, Perafita i dels Estanyons, a recer dels quals descansen els Estanys de la Pera, l’objectiu de la ruta.

Des d’Arànser continuem per carretera fins a l’estació d’esquí nòrdic. A partir d’aquí surt una pista còmoda que va guanyant alçada suament fins al Pas de la Pera. Arribem en suau baixada a l’àrea d’esbarjo de la Font de la Pollinera, una bonica esplanada de prats per on corre un impetuós torrent que baixa dels cims i on comença la pista que puja als Estanys de la Pera. Per arribar a l’estany principal cal deixar la bici passat l’estany inferior i en cinc minuts accedim a un paissatge sublim i encisador que convida a relaxar-se i gaudir del moment. Acabem d’arribar fins al refugi, punt culminant de la ruta i un excel.lent mirador de la vall del Molí.

Tornem al refugi de la Font de la Pollinera desfent el camí o bé, més interessant, seguint el sender GR que va fent drecera fins aquest punt. Continuem per la pista del refugi de Pradell, ampla i rodadora. A partir del refugi la pista perd alçada ràpidament fins al refugi de Cap de Rec. A mitja baixada es pot fer drecera seguint el GR, però la pista pista també és molt temptadora.

Al refugi continuem pel GR en direcció a Viliella. El primer tram es fa per una petita pista que ens baixa per un bonic bosc de pins fins una esplanada on hi ha un tancat per al bestiar. La ruta continua per l’esquerra del mateix i baixa de cop al Torrent de Viliella, on continuem per un sender que marxa per l’esquerra de la vall: un tram totalment ciclable en un entorn paradisíac. De cop el GR cau abruptament a la Vall de la Llosa: la baixada a Viliella és molt tècnica, però amb habilitat es pot fer en la seva major part.

Arribant al poble ens desviem a l’esquerra per una pista que ens puja a la Collada i continua, a l’altra banda del coll, fins al mas Can Frare, des d’on anem a buscar la carretera que baixant del refugi de Cap de Rec ens porta de nou a Lles.

Juny de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Estanys de la Pera.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.lles.es/promocioturistica/allotjaments.html
http://www.fondadomingo.com/web/