Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 018 Urús
Parc Natural Cadí_Moixeró. La Tosa d’Alp
Urús_Das_Alp_Masella_Refugi Cap del Bosc_Collet de Jovell_Urús
Mapes Comarcals de Catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 20 Km
Desnivell: 1020 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 009_La Seu d’Urgell
CER 019_Puigcerdà
CER 022_Puigcerdà
CER 021_La Molina
CER 025_Das
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
El vessant nord de la Tossa d’Alp

Ruta d’alta muntanya, curta però exigent degut a alguns trams de fort pendent, tant de pujada com de baixada, que ens permet gaudir de bones vistes de les serralades pirinenques de la Cerdanya i de la plana ceretana.

Sortim del nucli en direcció a Alp. Travessem la carretera continuant per la pista de l’altra banda o bé pel camí asfaltat, ja que tots dos ens porten a Das. Des de la part alta del poble fem un tram per la carretera de Masella que deixem més tard per un camí a l’esquerra que ens baixa a l’entrada d’Alp. Entrant al poble prenem una pista a la dreta amb forta inclinació a l’inici que duu al dipòsit d’aigua del nucli. A l’altra banda del dipòsit continuem per un sender que ens deixa a la carretera que puja d’Alp i que deixem en un revolt tancat per una bona pista a l’esquerra.

Enllaçant vàries pistes que transiten per una bonica pineda arribem als afores de Masella. Continuem a l’altra banda de la carretera per la pista que duu a les pistes d’esquí. Tot el tram fins al refugi del Cap del Bosc es fa per camins de fort pendent que transiten entre les diferents pistes d’esquí de l’estació i que, depenent de les nostres forces, ens obligaran a posar peu a terra en vàries ocasions. És un tram molt exigent físicament. Pel camí, aprofitant les parades per agafar aire podem distreure el desgast físic gaudint de bones panoràmiques de les serralades pirinenques i la plana de la Cerdanya.

Des del coll del refugi del Cap del Bosc dominem clarament els relleus de la plana ceretana en el tram on el Segre s’estreny per desembocar encongit a la plana urgellenca: a l’esquerra, la imponent Serra del Cadí; a la dreta, les muntanyes pirinenques frontereres amb Andorra i, al fons, cap a l’oest, podem veure també la Torreta de l’Orri, amb el seu perfil arrodonit coronat per les antenes de telecomunicacions.

Baixem per la pista a l’altra banda del coll fins al remuntador de Coma Oriola, des d’on continuem en direcció oest per una pista que sembla morir a la font de la Tosa, sota mateix del Roc de l’Orri. Actualment el sender que baixava fins al Collet de Jovell ha esta modificat per una nova pista amb trams pedregosos, alguns de pendent tant fort que dificulten fins i tot la ciclabilitat. Des del Collet de Jovell, el camí de retorn a Urús és un autèntic plaer, ja que la bona pista ens permet un còmode descens tot fruint del paisatge que ens envolta, en especial l’abrupta i bonica vall de Fontllebrera.

Setembre de 2015

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.cerdanya.org/