Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Balears
Mallorca
Ruta 1
Ruta 2
Mallorca
MALL 001_Manacor
Manacor. Felanitx
Manacor_Aubocassa_Es Fangar_Camí des Pressos_Son Na Moixa Vell_Manacor
Espana_topo_utm30.cwms

Resum
Distància: 48 Km
Desnivell: 620 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
MALL 002_Manacor
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta a l'estació de servei situada a la carretera que uneix Manacor amb Felanitx. Agafem la segona sortida direcció Palma i, en tan sols 600 metres girem en un trencant que fa diagonal situat a l'esquerra. El camí es coneix amb el nom del Camí de Ses Pedreres. A l'inici transcorre paral•lelament a les vies del tren. Sense girar a cap trencant seguim pel Camí de Ses Pedreres que al final es converteix en pista. En un moment determinat el camí ens obliga a girar a l'esquerra i posteriorment girem a la dreta per conèixer la raó del nom d'aquest camí. Després agafem el primer trencant possible a l'esquerra que ens porta a primera vista a una paret seca. Un cop allà trobem una trialera, que agafem trencant a la dreta, caracteritzada per moltes pedres i molts arbustos que et fan recordar el motiu pel qual practiques aquest meravellós esport.

La trialera acaba a les tanques d’una casa. Seguim el camí en direcció Felanitx per agafar el primer trencant a l'esquerra. Passem per davant de les finques d'Aubocassa on es produeix un meravellós oli d'oliva verge. Creuem el camí de Son Fangos (en cas de voler tornar a Manacor es pot agafar aquest camí cap a l'esquerra, i sense abandonar-lo arribaríem a la carretera de l'inici de la ruta) i enllaçem un giro a l'esquerra i després un a la dreta per seguir uns metres més endavant i tornar a realitzar els mateixos girs (esquerra-dreta).

Sense deixar la pista principal d'aquest camí, arribem a un encreuament amb la carretera principal de Manacor-Felanitx. Nosaltres seguim tot recte la pista principal anant en compte ja que en 2 km girarem a l'esquerra. Al final d'aquesta pista ens trobarem davant d'una trialera que ens porta a una nova pista on trencarem a la dreta. Aquest tram recorre el que es coneix amb el nom de la finca d'Es Fangar, popular per les seves disputes per voler privatitzar el camí que la travessa i que uneix el poble de Son Macià amb Felanitx.

Al final del camí ens trobem amb unes barreres i un guarda de seguretat a la nostra esquerra però girem a la dreta. Quan podem girem a l'esquerra dos cops i no deixarem de banda aquesta pista fins que passats 3,7 km des de les barreres d’Es Fangar girem a l'esquerra per arribar a unes altres barreres. En aquest cas, les passem i realitzem un petit tram caminant per la finca en direcció Est. Travessada la finca arribem a un camí que agafem a l'esquerra i que abandonem passats 2 km per agafar un trencant a la dreta que passa per davant una casa i que immediatament s'endinsa al bosc. Un cop sortit del bosc hem d'anar en compte ja que quan trobem un camí a l'esquerra l’hem d’agafar per arribar a unes altra barrera on acaba la finca d'Es Fangar.

Un cop superades les barreres agafem el primer trencant a la dreta que ens porta a una carretera comarcal asfaltada on girem a la dreta. Seguint per aquesta carretera, després de 1,7 km girem a l'esquerra per una pista en pujada, que passant de pista a corriol ens porta a l'inici de la pujada del Camí des Presos. La pujada es fa per pista bona al principi però poc abans d'haver de sortejar unes barreres es converteix en pista de pedra incrustada i plena de mates. Un cop al cim del camí, el descens es realitza vorejant la muntanya fins arribar a la carretera comarcal que uneix Manacor amb Cales de Mallorca. Aquí trenquem a l'esquerra en direcció a Manacor però immediatament després tornem a girar a l'esquerra per agafar el Camí de Son Na Moixa Vell que és una pista asfaltada. Seguim sempre la pista fins trobar-nos de cara amb un mirall d’aquests que s’utilitzen per veure si venen cotxes. Aquí, agafem la pista que va en pujada (a la dreta). Es tracta d'una pista curta però intensa, d'aquestes que fan suar la gota!. Es coneix amb el nom d’Es Burritos.

Un cop a d'alt continuem per la pista anant alerta perquè hem de trencar a la dreta quan veiem una paret de marès. Aquí és un puja - baixa molt bonic que ens fa arribar un altre cop a la carretera comarcal de Manacor – Cales de Mallorca. A la carretera girem a l'esquerra i després d'una petita pujada trenquem a la dreta pel Camí de Tortova, que no hem de deixar ja que ens porta al final de la ruta.

Agost 2010.
Autor: Domingo Truyols

CENTRES D’INTERÈS
Torre dels Enagistes, Manacor.
Elaboració d'oli d'oliva verge, Aubocassa.


ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel Can Guixà. Tel: 971 846 039
http://www.manacor.org/organitzacio/unitat.ct.html?ClaveUnidad=1270