Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Balears
Mallorca
Ruta 1
Ruta 2
Mallorca
MALL 002_Manacor
Manacor. Felanitx
Manacor_Son Macià_Son Salvador_Castell Santueri_Felanitx_Manacor
Espana_topo_utm30.cwms

Resum
Distància: 57 Km
Desnivell: 925 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
MALL 001_Manacor
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta a l'estació de servei de la carretera de Manacor amb Felanitx. Agafem la tercera sortida direcció Cales de Mallorca. Una mica endavant trobem una altre rotonda on agafem la primera sortida que porta cap a la Torre dels Enagistes. No deixem de aquesta carretera principal fins que vegem un cartell que indica Camí de Ca’s Patró. Seguint aquest camí, ens trobem amb una forta pendent, el Burritos. Baixem per l’altre costat de la muntanya i arribem a Son Macià.

Un cop dintre el poble girem a l’esquerra i després a la dreta agafant el Camí de Sa Mola. Passem un camp de futbol, a l’esquerra, després la pista està asfaltada. Trenquem a l’esquerra pista amunt fins arribar a unes tanques de la finca Es Fangar. Passem les barreres i atravassem tota la finca fins arribar de nou a unes altres barreres que tornem a sortejar.

Un cop passades les barreres, seguim per la pista principal en direcció Felanitx sense girar a cap trencant. Arribats a la rotonda de l’entrada del poble agafem la tercera sortida en direcció Portocolom. En mig quilòmetre, aproximadament, trobem una altre rotonda i aquí agafem el camí que està enmig de la primera i la segona sortides. En el segon trencant girem a la dreta. Aquesta pista asfaltada és la que ens porta al cim de la primera montanya del dia: Sant Salvador. És un bon lloc per descansar o prendre l’entrepà contemplant les vistes de la part est de l’illa.

Ens desplacem cap a la zona de pic-nic que trobem un esglaó més avall, i agafem el camí que surt d’aquí mirant de tirar sempre cap a l’esquerra. Poc després d’haver començat aquest camí es converteix amb una trialera molt entretinguda. Anem vorejant un petit marge, després el tenim a dalt de nosaltres, superem dos petits desnivells i arribem a un punt on la trialera es divideix en dos: podem anar recte en pujada o a la dreta en baixada. Agafem la primera opció. El sender fa petites pujades i baixades i té senyals -punts de color rosa- que seguim. Aquests ens porten a l’entrada d’una casa on comença una pista.

Seguim per la pista i després d’una corba de 180 º trenquem a la dreta seguint un cartell que possa: Castell de Santueri. Després d’unes pujades una mica pronunciades ens trobem davant d’una pista asfaltada. Per anar al Castell de Santueri girem a l’esquerre i la seguim. Un cop visitat el castell (en el moment que es va fer la ruta no estava permesa l’entrada dintre del castell, la porta estava tancada) tornem a la pista per on hem vingut i la continuem a l’esquerra. Després de dues corbes de 180 º hem d’anar en compte per agafar un corriol a l’esquerra. El seguim fins tornar a trobar una pista on trenquem a la dreta. Ens torna a la carretera asfaltada que havíem deixat abans (es pot obviar el corriol i continuar fins aquí per la carretera). A la carretera agafem el primer trencant a la dreta, una pista que s’endinsa a un pinar. Hem de continuar tot recte però tenint en compte que sempre ens hem d’anar desviant cap a l’esquerra ja que sinó tornariem a arribar a Sant Salvador. Després d’una bona baixadeta, sortim a una pista que ens condueix a una cruïlla on girem a l’esquerra per arribar a la carretera MA-14 que ens porta trencant a la dreta a Felanitx. És important que un cop a la carretera ens desviem a la dreta, per l’antiga carretera que portava al poble.

Ja situats a sobre l’antiga carretera que porta a Felanitx, girem al primer trencant a la dreta i sense deixar aquesta pista arribarem al poble. Un cop dintre anem pel Carrer del Molí de n’Hereu. Després trenquem a l’esquerra agafant el Carrer Antoni Maura per posteriorment girar a la dreta fins arribar a una rotonda on agafem la tercera sortida. Continuem per la pista principal fins arribar a una altre rotonda. Agafem la primera sortida i continuem per aquesta carretera fins trobar el desviament del Camí des Esmassos. Després d’enllaçar dos revolts en forma de zig-zag girem a la dreta i després d’un altre enllaç de revolts girem a l’esquerra per continuar tot recte per la pista. Al final trobem una intersecció on trenquem a l’esquerra i tot seguit a la dreta. Seguim la pista principal i tot seguit girem a l’esquerra on la pista ja no és d’asfalt, sinó de terra. Passem una casa amb moltes vinyes i d’aquí uns dos quilòmetres ens tornem a trobar amb una pista asfaltada. Girem a la dreta i sense abandonar la pista arribem a Manacor. Aquesta pista es coneix amb el nom de Son Fangos.

Agost 2010
Autor: Domingo Truyols

CENTRES D’INTERÈS
Torre dels Enagistes, Manacor

ALLOTJAMENTS
Hotel Can Guixà. Tel: 971 846 039

RESTAURANTS
Bar 1990, Manacor. Enfront Estació de Serveis direcció Felanitx
Ca’n Pelut, Son Macià. Tel: 971 553 265