Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 020_Sallent
Vall del riu Cornet_Vall de la Riera de Gaià_ Vall del Riu Llobregat
Sallent_Santa Maria de Cornet_El Soler de Lloberes_Coll de la Creu_Navàs_Balsareny
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 565 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 013_Balsareny
BAG 015_Navàs
BAG 019 Avinyó_Sant Miquel de Terradelles
BAG 021_Sallent
BAG 027_Artès
BAG 041_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’Ajuntament ens dirigim a la zona esportiva, al Nord de la població. Just passat el Pavelló d’Esports ens desviem a dreta, per un carrer que porta fins a una pista, de forta pujada, on iniciem la ruta. Deixem a l’esquerra la pista de pujada a Sant Miquel de Serra-Sança. Sempre per la pista principal sortim a la carretera de Balsareny. Anem per asfalt fins a trobar a la dreta la indicació del mas el Graner on prenem la pista que marxa en paral·lel a la carretera. Passem de llarg els accessos al mas, deixem una pista a mà dreta i la pista principal ens porta de nou a la carretera. Just travessada la riera, abans d’arribar a la carretera, ens desviem a la dreta, per una pista poc transitada, seguint el GR. Voltem per la dreta el mas de Cornet. Travessem la carretera i continuem per la pista asfaltada que ens porta a l’ermita de Santa Maria de Cornet.

Continuem la ruta en direcció a el Soler de Lloberes sempre per la pista principal. En el trajecte cap al mas deixem a la dreta les pistes de Comadons i Sant Miquel de Terradelles. Al Soler de Lloberes ens desviem a l’esquerra en direcció a Gaià. Baixem fins al torrent i pugem fins al collet de la Creu on trobem la carretera. Anem per asfalt fins a trobar la pista que baixa fins al mas La Codina. Continuem baixant fins al fons de la vall. A l’altra banda de la riera, passada la gran bassa d’un antic molí, trobem una pista que seguim a l’esquerra.

Mantenim sempre el mateix trajecte de baixada, per la dreta de la riera de Gaià, fins al mas el Genescà. Atenció, deixem la pista principal, uns metres enllà, per un corriol a la dreta que convida a seguir-lo. Al final de la baixada continuem per un curt tram de fort pendent. Sortim a una pista més bona, prop del mas Vilagaià, on anem a la dreta. La pista ens porta fins a Navàs. Primer passem de llarg una pista que ens surt per la dreta. A continuació una pista a la dreta i un altra a l’esquerra. Arribem a la carretera, fem drecera fins al pont sobre el riu Llobregat per una masia que tenim al davant. Just travessat el riu, entrant a Navàs, ens desviem a l’esquerra, cap a un fàbrica tèxtil vora el riu. Continuem per la pista en pujada fins als afores del poble on continuem per una pista senyalitzada en direcció a Balsareny.

Creuem una pista i en la pròxima bifurcació anem a l’esquerra, enfilant la pujada al Serrat del Lledó. A la part alta sortim a la carretera que prenem a l’esquerra per deixar-la per una pista a mà esquerra. Ciclem per l’antiga via del carrilet que recorria tota la vall del riu Llobregat. Passem per l’esquerra del Castell de Balsareny. A l’entrada del poble, passat el pont, anem a buscar un sender a la dreta, que passa per sota del mateix. Després del tram de corriol travessem la carretera i continuem per la pista entre el riu i el canal.

Passem per sota del viaducte de l’autovia continuant per la carretera. Deixem l’asfalt quan trobem de nou a l’esquerra el canal. Ciclem tot el tram final de la ruta per la Sèquia de Manresa que des de l’època Medieval ha portat aigua a la ciutat. Sempre pel canal, arribem de nou a Sallent.

Maig de 2008

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria de Cornet_Castell de Balsareny. Sèquia de Manresa

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.sallent.cat