Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 027_Artès
Serra de Montcogul. Pla de Bages. EL Llobregat
Artès_Sallent_Santpedor_Sant Iscle de Bages_Manresa_Sant Benet de Bages_Navarcles_Artès
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 47 Km
Desnivell: 720 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 004_Sallent
BAG 006_Artés
BAG 020_Sallent
BAG 021_Sallent
BAG 029_Santpedor
BAG 033_El Pont de Vilomara_
BAG 049_Sant Joan de Vilatorrada
BAG 050_Manresa
MOI 010_Calders
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Al poble prenem la carretera d’Avinyo. La deixem per una pista que en un revolt de la carretera marxa a l’esquerra. Topem amb l’eix viari C-25 que evitem anant a la dreta fins trobar el pas soterrat. A l’altra banda de l’eix continuem a l’esquerra. Pugem seguint marques de PR fins al mas i ermita de la Mare de Déu de Fucimanya. Continuem per la mateixa pista i amb el PR fins al mas de Sant Martí de Fucimanya.

Des del mas continuem fins l’ermita de Sant Martí de Serraïma que tenim al davant. Als pocs metres trobem una bifurcació on continuem en direcció a Sallent. Atenció, passada la finca d’el Solà deixem el PR per una pista secundaria a l’esquerra en baixada. Travessem el torrent del Solà i arribem al Castell de Sallent i Ermita de Sant Sebastià. Continuem per les escales i el sender que marxa entre l’ermita i les restes del castell. Sortim a la pista que ens baixa a l’esplotació minera i la carretera que ens porta a Sallent.

A Sallent travessem el riu Llobregat pel primet pont que trobem. Travessem la carretera del poble i continuem per un carrer en pujada. Al final de la mateixa anem a la dreta. Passem per sota l’autovia. A l’altra banda, en una bifurcació, continuem recte. Nova bifurcació on anem a la dreta mantenint la direcció. Travessem el Torrent de Soldevila guanyant alçada per assolir el Pla de Ridor. Al pla passem de llarg una pista que ens surt per l’esquerra. Nova bifurcació on anem a la dreta fins al mas el Ridor. Passat el mas seguim la pista de l’esquerra que ens baixa a la riera. Travessada aquesta deixem una pista a la dreta. A l’alçada del mas el Pinyot continuem en la direcció que portem.

Al poble anem a buscar la carretera de Manresa. Als afores del poble ens desviem a l’esquerra pel Museu del Tractor. Continuem per la dreta de l’Institut, travessem la via del carrilet i continuem per la pista del davant en direcció a l’Aiguamoll de la Bòvila. Passat l’aiguamoll desemboquem en una pista on anem a la dreta. Mantenim la direcció fins travessar de nou la via del carrilet per un pont. A l’altra banda continuem pel sender que marxa en paral.lel a la Sèquia de Manresa i que ens porta fins al Parc de l’Agulla als afores de la ciutat.

Continuem pel camí asfaltat que marxa per la dreta de l’estany sequint el PR. Sortim a la carretera, un centenar de metres a la dreta hi ha un pas elevat que ens permet travessar-la. A l’altra banda deixem el PR i anem a la dreta. Al final del carrer continuem a l’esquerra. Deixem la pista principal quan arribem a una granja on ens desviem a l’esquerra. Passat un mas, quan la pista marxa en direcció a Manresa, la deixem per una pista a l’esqerra. Sortim a una pista asfaltada on anem a la dreta. Passem per sota l’autopista i iniciem el descens cap al riu Llobregat que remuntem per l’esquerra fins al Monestir de Sant Benet de Bages i Navarcles.

Anem a buscar el polígon industrial del poble a l’altra banda de la riera de Navarcles. Pugem pel carrer principal del polígon i al final del mateix, on hi ha una petita zona esportiva, prenem una pista que marxa a la dreta. Guanyem un petit coll i fem una ràpida baixada fins al mas l’Angle, que voltem per la dreta. Anem en paral.lel a la riera de Calders, la travessem passada la colonia tèxtil de Viladecavalls i pugem fins a l’ermita de Sant Pere de Viladecavalls.

Continuem per la pista que marxa per l’esquerra de l’ermita. Travessem una carretera i continuem per la pista de l’altra banda.en direcció a les Tapies i el Forn de Calç. Deixem a l’esquerra una entrada al mas i mes endavant, passada una bonica roureda, en deixem una altra. Arribem a una bifurcació on a la dreta, a un centenar de metres, hi ha el Forn de Calç, interessant de fer una visita. La ruta continua per la pista de la de l’esquerra que ens porta de nou a Artès.

Gener de 2011

CENTRES D’INTERÈS.
Mare de Déu de Fucimanya. Sant Martí de Serraïma. Castell de Sallent i Ermita de Sant Sebastià. Sèquia de Manresa. Sant Iscle i Santa Victoria de Bages. Sant Benet de Bages. Sant Pere de Viladecavalls

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).