Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrotxa
GAR 011_Sant Feliu de Pallerols
Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Serra de Finestres. Serra de les Medes
Sant Feliu de Pallerols_Volcà del Traiter_Coll de la Serrella_Volcà de can Tià_El Ventòs_les Encies_Les Planes d’Hostoles_Sant Feliu de Pallerols
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 005_Olot
GAR 006_Les Planes d’Hostoles
GAR 024_Sant Aniol de Finestres
GAR 030_Santa Pau
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim des de l’estació de la via verda del carrilet en direcció a les Planes d’Hostoles. La deixem al cap de pocs metres per un carrer a l’esquerra seguint la direcció del volcà del Traiter. Creuem la carretera i més enllà ens desviem a la dreta prenent l’antic camí de Santa Pau. Passem de llarg tres pistes a la dreta fins arribar als peus del volcà. En aquest punt trobem una bifurcació on continuem a la dreta seguint ara la direcció del volcà de Can Tià.

Deixem la pista principal que porta a can Codina per una altra a l’esquerra de pujada menys fressada. Bifurcació poc clara on seguim a l’esquerra fins arribar a un mas. Nova bifurcació passat el mas on continuem a la dreta per una forta rampa pedregosa impossible de ciclar. Quan el malmès camí es suavitza es pot tornar a pujar a la bici, però la pujada fins al Coll de la Serrella és molt tècnica i esgotadora. Al coll, anem per un aflorament rocós a l’esquerra. Sortim a la pista cimentada que puja de Sant Iscle de Colltort. Si es vol visitar el volcà de Can Tià una pista a l’esquerra porta fins al mas que hi ha damunt del mateix.
La ruta però, continua a la dreta en direcció al mas el Ventós, restaurat i convertit en un bonic hotel restaurant (si no es vol passar pel mas i escurçar el camí es pot prendre una pista a la dreta que trobem només iniciar aquest tram de ruta).

Arribant a la impressionant masia, la voregem per l’esquerra i continuem per una pista, darrera una tanca, que baixa al transformador que dóna electricitat a la finca. Baixada ràpida al fons de la vall on trobem la pista esmentada anteriorment.

Arribem a una bifurcació on deixem a l’esquerra la pista que baixa a Sant Aniol de Finestres continuant a la dreta de pujada, seguint amb les senyals grogues que hem anat veient durant el trajecte fins aquí. Atenció, arribem a un prat on la pista vira a la dreta cap a una petita construcció: hem de travessar el mas i anar a buscar la pista que s’intueix a l’altra banda del prat. La pista perfila la Serra de les Medes per l’esquerra. Cap al final del trajecte deixarem, en un revolt tancat, una pista a l’esquerra, mantenint la direcció que portem. Sortim a una bona pista que ve dels Arcons i que seguim a la dreta. Al cap de poc, la deixem per una pista secundària a la dreta. Uns metres enllà deixem aquesta pista que mor en un mas per una a l’esquerra, poc clara, que porta fins a un petit mas. Continuem per l’esquerra de l’era per baixar a les Encies.

Sortim a la carretera on anem a la dreta uns metres just per deixar-la tot seguit per una pista asfaltada a l’esquerra que ens porta al mas de El Soler d’Amunt. Entrem a la finca i voltem la casa per l’esquerra continuant per una petita pista que hi ha darrera del mateix. Deixem una desviació a l’esquerra poc clara i continuem baixant. La pista no és gaire freqüentada però ens porta a un mas en runes. La ruta continua per la dreta del mateix i porta fins a unes fàbriques. Sortim a la carretera que baixa de les Encies i la seguim fins a les Planes d’Hostoles. Al poble anem a buscar la via verda del carrilet que ens porta de nou a Sant Feliu de Pallerols.

Maig 2009

CENTRES D’INTERÉS
Volcà del Treiter. Volcà de Can Tià

ALLOTJAMENT I RESTAURANTS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sant_feliu_de_pallerols/default.aspx

CARTOGRAFIA

Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).