Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrotxa
GAR 015_Sant Joan de les Fonts
Alta Garrotxa. Puig de la Cau. Serra del Toix. Serra de Sant Tomàs
Sant Joan de les Fonts_Castellar de la Muntanya_Torralles_Hostal de la Vall d’en Bac_Sant Joan de les Fonts
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 1340 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 013_Montagut
GAR 018_Oix
GAR 019_Oix
GAR 022_L’Hostalnou de Bianya
GAR 028_Castellfollit de la Roca
GAR 032_Arguelaguer
GAR 031_Castellfollit de la Roca
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça Major prenem el carrer en direcció al pont medieval que ens permet travessar el riu Fluvià. A l’altra banda del pont continuem pel carrer que puja cap a l’església. A la part alta continuem fins trobar una pista asfaltada a la dreta que baixa a la riera de Bianya. Pugem sempre per asfalt fins al coll entre la muntanya de Vivers i el Puig de la Cau. Al coll continuem per la pista principal que marxa en direcció NW. Deixem consecutivament una pista a la dreta, una a l’esquerra i una altra a la dreta, aquesta última és la que prenem una vegada visitada l’ermita de Santa Maria de Castellar.

Des de Castellar de la Muntanya desfem el camí fins a l’última desviació. Baixem fins el mas el Puig on ens desviem a la dreta canviant la direcció que portem. Passat el mas La Badosa, en runes, trobem una pista a la dreta que prenem. La pista ens baixa fins al fons de la vall. Anem un tram en paral·lel a la riera, deixem una pista a l’esquerra en pujada i travessem la riera de Castellar. A l’altra banda deixem una pista a la dreta abans de sortir a la carretera, que prenem a la dreta.

Deixem l’asfalt quan trobem una pista a l’esquerra. Anem guanyant alçada, passat un mas en runes la pista s’estreny i es torna pedregosa. Ciclant sempre en la mateixa direcció sortim a una nova pista que seguim a l’esquerra amb trams entretinguts i amb xaragalls profunds fins sortir a una bona pista. Continuem pujant per la pista de l’esquerra que ens puja cap a la Serra del Toix i ens baixa tot seguit fins a Torralles.

Sortint del petit nucli prenem un sender a l’esquerra que porta a la vall del Bac, senyalitzat. Tot aquest tram és tècnic però pràcticament ciclable en la seva totalitat. A l’inici, el sender baixa fins a un rierol, a l’altra banda carreguem la bici per salvar un tram rocallós. Després d’un curt tram de pujada el sender es bifurca. Anem a la dreta en pla. Nova bifurcació on continuem pujant fins a un petit oratori.
A partir d’aquí planegem un tram per dintre del bosc fins que finalment el sender comença a baixar. Arribem a un petit prat on continuem pel camí de la dreta. Al fons de la vall trobem una pista que a l’esquerra ens porta fins a l’Hostal de la Vall del Bac.

Continuem per carretera fins al Collet de Colldecarrera on prenem una pista a la dreta. Sempre per la pista principal guanyem el Coll de Passa-Serres. Just passat el coll deixem una pista a l’esquerra. La pista principal baixa a la vall de Bianya. Un cop a la vall, trobem una pista asfaltada que seguim en direcció SE, sempre per l’esquerra de la riera de Bianya. Arribem per carretera, després de travessar la riera de Bianya, als afores de la Roureda. Just abans d’arribar-hi ens desviem a l’esquerra seguint la direcció de la ruta de les Tres Colades, senyalitzat, que ens permet arribar a Sant Joan de les Fonts.

Abril de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Santa Maria de Castellar. Sant Martí de Torralles

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sant_joan_les_fonts/default.aspx

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).