Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Garrotxa
GAR 019_Oix
Alta Garrotxa. Serrat dels Boixos. Serra d’Anyers. Mont del Llor. Vall d’Oix
Oix_Coll de Bestracà_Collet de Rabassa_Beget_Salarsa_Resclusanys_Coll Sagordi_Oix
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1840 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 015_Sant Pau de Segúries
RIP 016_Camprodon
GAR 012_Oix
GAR 013_Montagut
GAR 014_Oix
GAR 016_Oix
GAR 017_Oix
GAR 018_Oix
RIP 029_Beget
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta per la carretera en direcció a Beget. La deixem quan trobem a la dreta la pista que porta a Sant Miquel d’Hormoier. Passem pel costat de Can Pei i aviat ciclem encaixats a la riera d’Oix. Passat el pont Trencat la pista enfila de cop cap a l’estret del Grau d’Escales. Una vegada superat el congost entrem de ple a la Vall d’Hormoier que recorrem un tram. Deixem la pista d’Hormoier per una que trobem a l’esquerra que puja en direcció oposada a la que portem. Pugem fent llaçades fins al mas de Romagueres. A partir del mas la pista continua fins la carretera que puja d’Oix. La deixem quan trobem a la dreta la pista que puja fins al Peirer i el coll de Bestracà.

Al coll continuem per una pista herbosa que s’enfila cap a l’esquerra i que ens porta fins al Coll de Rabassa. Al coll deixem aquesta pista i ens desviem a la dreta per la pista que baixa cap a la vall del Torrent de Rabassa. La pista s’acaba en un mas en runes. Continuem per un sender que passa per la dreta i per sota sota del mas. La trialera ens porta fins a un altre mas en runes. Continuem encara per sender fins que finalment sortim a una pista a tocar a la Riera d’Oix.
Quant trobem la pista anem a la dreta i a continuació en deixem una que marxa a la dreta. La pista travessa la riera i ens porta a la carretera que prenem en direcció a Beget, on arribem per la pista del cementiri.

A Beget prenem la carretera en direcció a Camprodon. La deixem quan trobem una pista a l’esquerra amb la indicació del mas Tubert. Pujada pedregosa fins a un coll on iniciem el descens a la vall de Salarça. Sortim a una pista cimentada on continuem el descens. Deixem la pista principal quan trobem a l’esquerra la indicació de Salarsa que ens porta fins a de Sant Valentí.

Des de l’ermita prenem un corriol amb senyals de PR que comença al costat d’uns grans arbres per l’esquerra de l’ermita. El sender ens baixa fins un petit rierol que travessem. A l’altra banda trobem ràpidament la pista que porta al veïnat de Salarsa. Continuem a l’esquerra, passem per la dreta d’un mas, fem un revolt tancat i a continuació deixem la pista que porta al mas Tubert i en prenem una de secundària a l’esquerra. En una bifurcació deixem una pista a l’esquerra en baixada continuant per la de la dreta que porta fins a Bolòs. Deixem la pista que porta al mas per una a l’esquerra en baixada que travessa la riera de Bolòs. Fem una llarga pujada fins al Portell de les Roques: per arribar-hi anem sempre per la pista principal, deixant un parell de pistes a l’esquerra prop del coll.

Al Portell de les Roques travessem una tanca metàl·lica a l’esquerra. Passat Resclusanys deixem una pista a mà dreta. Baixada feixuga i pedregosa fins a una bifurcació on anem a la dreta en curta pujada. Arribem al Coll Sagordi on continuem per la pista de la dreta que ens baixa fins al mas el Seguer de Pera. A partir del mas la pista està més bruta i amb algun tram pedregós. La pista mor en un camp al fons de la vall.

La ruta continua pel sender evident que travessa el camp. Fem un tram per l’esquerra de la riera d’Oix, la travessem i continuem pel sender que marxa enlairat per la dreta de la riera. Aquest tram té algun punt delicat on no es pot badar damunt de la bicicleta. Sortim a una bona pista que ens retorna a Oix.

Juny de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Cristòfol de Beget. Sant Valentí de Salarsa

ALLOTJAMENTS
Mas Can Pei 607 720 933
Hostal La Rovira. Tel 972 294 347

RESTAURANTS
Ca la Cristina.
Can Bundancia. Tel 972 294 481

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Garrotxa. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).