Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Vallès Oriental
VOR 004_Caldes de Montbui
Bosc de Guanta, Serra de la Codina, Riera de Caldes
Caldes de Montbui_Castell de Guanta_Castell de Gallifa_Caldes
Mapa digital Comarcal. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 940 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 006_Sant Feliu de Codines
VOC 001_Sant Llorenç Savall
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça del Lleó anem a buscar la carretera que porta a Setmenat. Just travessat el pont, ens desviem per una pista a la dreta amb senyals de GR que seguim fins al lloc anomenat Roure Gros, passat un petit polígon. En aquest punt deixem el GR i continuem a la dreta. La pista ens porta fins una finca que travessarem per la dreta. Arribem a una cruïlla de pistes on retrobem senyals de GR que seguirem a la dreta. Deixem el trencant del poblat ibèric de Torre Roja i continuem fins al Collet del Català, senyalitzat. En aquest punt hi ha diverses opcions per arribar a la precària urbanització del Bosc de Guanta: continuant per la pista que venim, que gira a la dreta, o bé, desviar-se a l’esquerra seguint les indicacions de Gallifa, opció escollida. Ciclem un tram per pista i ens desviem quan trobem un camí a la dreta que ens pujarà fins a la urbanització. Es tracta d’un corriol tècnic amb alguns trams no ciclables, però recomanable.

Arribem fins al Castell de Guanta. Just passat el mateix ens desviem a la dreta. Iniciem un tram amb fortes rampes abans d’arribar al collet del Castell de Guanta. A partir d’aquí carenem tota l’estona seguint les indicacions del Castell de Gallifa. Desemboquem en la carretera que seguim un tram a la dreta fins trobar la desviació que porta al castell. Per arribar-hi cal desviar-se a la dreta ja que la ruta continua per la pista en baixada.

En el descens deixem una pista a l’esquerra que porta a Gallifa. Arribem al mas de Can Brossa que passem per l’esquerra. A l’altra banda de la casa deixem la pista per una de secundaria a la dreta que marxa en direcció a les granges. La pista baixa fins a la riera i desemboca en una altra de més bona amb tres opcions: continuem per la pista del mig, amb senyals de GR. Després d’una pujada, arribem a una cruïlla, on girem a la dreta per arribar a Santa Maria del Grau.

Passada l’ermita, en baixada, girem a la dreta per una pista secundària. Obviem una pista a la dreta en un revolt tancat, travessem la riera i remuntem un tram. Trobem una pista més clara que seguim a esquerra. Arribem a l’entrada d’unes granges on trobem una bona pista que prenem a l’esquerra, en baixada. Tornem a travessar la riera i en arribar a un cadenat a l’entrada d’un masia girem a l’esquerra. Pugem un tram i després d’un altre cadenat sortim a l’entrada principal de la masia. Continuem per pista paral•lels a la riera, la travessem i passem per una altra casa. A l’entrada continuem per la dreta i arribem al mas Les Elies. Al costat d’un gran roc en la confluència de les rieres, tant podem continuar per la pista de l’esquerra com la que segueix el PR. Totes dues van en paral•lel i es retroben en un revolt tancat on hem de continuar per un camí pedregós i malmès que baixà fins el que sembla una antiga pedrera.

En aquest punt cal travessar la riera i continuar sempre pel corriol entretingut que recorre la vall. Desemboquem en un tram amb llambordes molt agradable i a continuació arribem a la carretera, que a l’esquerra, ens porta fins a Caldes de Montbui.

Març 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Guanta_Castell de Gallifa

ALLOTJAMENTS
Hotel Termes Victòria. Tel. 93 865 01 50
www.termesvictoria.com
Hotel Broquetas. Tel. 93 865 01 00
www.grupbroquetas.com
Hotel Vila de Caldes. Tel. 93 865 41 00
www.grupbroquetas.com

RESTAURANTS
Restaurant Broquetas. Tel. 93 865 01 00
Restaurant del Bosc Gran. Tel. 93 864 91 37
Restaurant Gran Muralla. Tel. 93 865 45 95
Restaurant La Bota de Caldes. Tel. 93 865 07 57

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).