Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Vallès Oriental
VOR 006_Sant Feliu de Codines
La Mola. Serrat de les Pedres.
Sant Feliu de Codines_Castell de Gallifa_Sant Sadurní_Les Pujades_Coll de Termes_Sant Feliu de Codines
Mapa digital Comarcal. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 47 Km
Desnivell: 1280 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 003_Santa Eulàlia de Ronçana
VOR 004_Caldes de Montbui
VOC 001_Sant Llorenç Savall
VOR 018_Sant Feliu de Codines
MOI 004_Castellterçol
MOI 006_Granera
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de l’aparcament municipal, situat entre l’església i una enorme fàbrica, prenem la carretera en direcció a Gallifa. La deixem quan trobem, a l’esquerra, la desviació del cementiri. A la dreta surt la pista que volta per l’esquerra el Turó de Solanes i que, mantenint la direcció i obviant unes quantes pistes secundàries a l’esquerra, en baixa fins a la riera de Caldes. Continuem, travessada la riera, per pista amb senyals de PR. Deixem els senyals i la pista a l’entrada de la finca coneguda com El Patriarca per una desviació a la dreta amb un cadenat. Nova desviació a la dreta, que agafem. Travessem de nou la riera i en la pujada deixem una pista poc clara a l’esquerra fins a desembocar en una pista més fressada. La seguim a l’esquerra en direcció a Santa Maria del Grau. Passada l’ermita trobem, a l’esquerra, una bifurcació amb senyals del GR-5 que seguim.

Atenció, anem a parar a una nova pista que seguim, a l’esquerra, per desviar-nos de seguida a la dreta per una pista desdibuixada i barrada per un filat elèctric. La pista, poc clara en algun tram, puja fins al casalot de Can Brossa. Continuem per la pista que passa per la dreta del mas i puja, sense dificultats, fins al trencant que porta al Castell de Gallifa. Vist el Castell, desfem el camí i continuem fins a trobar la carretera que seguim a la dreta. Passat un pont ens desviem per una bona pista que trobem a l’esquerra. Nova bifurcació. Continuem a l’esquerra deixant a la dreta la pista que porta a Sobregrau.

Des d’aquí cal extremar l’orientació ja que passem per un sector cremat i amb moltes i variades pistes. Comencem amb una còmoda pista que ressegueix la vall per l’esquerra. La deixem en un revolt tancat per una desviació a la dreta amb una petita construcció per retenir l’aigua de la seca riera. Fem un tram de pistes clares però poc utilitzades que remunten la vall: primer desemboquem en una nova pista que seguim, a la dreta. Anem sempre amunt sense perdre la direcció que portem. Finalment, la pista gira en rodó i ressegueix la forma del terreny, un relleu d’altra banda clarament visible per la manca de vegetació. La pista va a buscar la vall del Torrent del Plans.

Arribats aquí, a l’esquerra trobem una pista més còmoda que ens permet salvar la cinglera del serrat no afectada per l’incendi. Anem a parar al coll d’accés a Sant Sadurní, punt culminant de la ruta. Per arribar seguim la pista a la dreta.

A la tornada, des del coll hem de continuar per la pista de la dreta en direcció a Les Pujadetes. Aquí trobem una bifurcació. Continuem per la dreta seguint els senyals de PR. Al cap de pocs metres deixem una desviació poc clara a la dreta. Arribem a una nova pista i la seguim a la dreta. Desemboquem a l’entrada de la finca La Pujada. Continuem per una bona pista que porta a Castellterçol.

La deixem quan trobem una desviació a la dreta que porta al Coll de Termes seguint el GR. Atenció al coll: deixem la pista principal i el GR i continuem pel corriol que remunta sense dificultats la carena de la Serra del Berenguer. Desemboquem en una pista que inicia el descens a Sant Feliu de Codines. Per arribar-hi anem sempre per la pista principal, obviant-ne unes quantes que se’n van a l’esquerra; ens mantenim sempre enganxats al serrat. L’atractiva i llarga baixada acaba a la carretera que, per l’esquerra, ens retorna al punt de sortida.

Maig 2005

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria del Grau. Castell de Gallifa. Sant Sadurní. Sant Julià d’Úixols.

ALLOTJAMENTS
La Baronia Tel. 938661291

RESTAURANTS
Centre Cívic “la Fonteta”. Tel. 93 866 25 70

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).