Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 003_El Port de la Selva
Serra de l’Albera. Parc natural de Cap de Creus
El Port de la Selva_Llançà_Sant Silvestre_Sant Pere de Rodes_La Selva de Mar_El Port de la Selva
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1380 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 006_El Port de la Selva
AEM 007_Selva de Mar
AEM 015_Colera
AEM 024_Vilajuïga
AEM 026_Pau
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Prenem la carretera en direcció a Llançà. La deixem quan trobem a la dreta el Camí de Ronda senyalitzat amb marques de GR, passat l’hostal i càmping Arola. Seguim el GR fins a la platja Cau de Llop. Pel camí, el sender recorre el perfil de la costa i en algun tram es fa complicat de ciclar. Passa per la platja al costat d’un càmping, surt a la pista encimentada que porta al far de Saranella i quan entra al terme de Llançà, hem d’evitar una cala, on és impossible pedalar. Passem pels carrers d’una urbanització i a la part alta del carrer de Roses ens desviem a la dreta, cap una petita pineda. Retrobem el GR que seguim fins a la platja Cau de Llop on remuntem fins a la carretera que ens porta a Llançà.

Entrem al casc urbà de Llançà fins a la plaça, continuem pel carrer a tocar de la torre mantenint la direcció fins a retrobar senyals del GR a la sortida de la població, on ens desviem a la dreta. Travessem la carretera (hi ha una parada d’autobusos) i baixem fins a la pista que circula pel llit de la riera. Després el GR es desvia a la dreta, passant per sota de la via fèrria. Iniciem la pujada fins al primer coll: continuem per la pista principal en direcció a Sant Silvestre, baixant fins al fons de la vall. Arribem al trencant de l’ermita i seguim per la pista de pujada en direcció a Vilamaniscle. Arribem a un segon coll on deixem la pista principal per una pista que va a l’esquerra. Resseguim la Serra de la Baga d’en Ferran fins a la carretera. En aquest tram trobem bifurcacions, però anem sempre a l’esquerra.

Arribats a la carretera anem a buscar la pista de l’altra banda, uns metres més amunt en direcció a Llançà. Deixem a la dreta la pista que porta a una gravera i comencem a pujar fins al Coll de Canyelles. Baixem fins a la carretera que porta a Sant Pere de Rodes. La seguim a l’esquerra, però la deixem en un revolt tancat per una pista a la dreta amb senyals grocs. Trobem un terreny erosionat i fortes rampes fins a un mas. Just abans d’arribar de nou a la carretera ens desviem a l’esquerra cap a un mas en runes. Un cop passat el mas ens tornem a desviar a l’esquerra. Nova desviació just a tocar de la carretera: anem a l’esquerra baixant fins a una font i just quan l’hem passada prenem una pista poc clara a l’esquerra. Flanquejem un tram brut per anar a parar a una pista més clara on anem a la dreta. Seguim els senyals del GR per arribar fins a Sant Pere de Rodes.

Passem per l’esquerra del monestir i anem a parar a l’aparcament. Des d’aquí es pot optar per la carretera en ràpida baixada fins al punt de sortida, o bé continuar pel camí de baixada a Selva de Mar, una trialera molt tècnica i feixuga que desemboca en una pista que, a l’esquerra, ens porta també fins a El Port de la Selva.

Setembre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Silvestre, Sant Pere de Rodes.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.dlleure.com
Cala Núria. Tel. 972 12 65 13
CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Massís de l’Albera. 1:30.000. Els Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya