Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 006_El Port de la Selva
Parc Natural del Cap de Creus
Port de la Selva_Selva de Mar_Cadaquès_Cap de Creus_Cala Taballera_Port de la Selva
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 49 Km
Desnivell: 1045 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 003_El Port de la Selva
AEM 007_Selva de Mar
AEM 023_Cadaqués
AEM 024_Vilajuïga
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Port de la Selva en direcció a Llançà. Prenem a l’esquerra la carretera de Cadaqués i tot seguit, a la dreta un carrer que duu a un aparcament municipal. Continuem en direcció al Camí de Selva de Mar. Travessem un pontet i continuem per un petit camí entre el canyar. Sortim a la carretera de Selva de Mar cap a on ens dirigim, a l’esquerra. Abans d’arribar al poble ens desviem a l’esquerra per un carrer que puja a una urbanització. En un revolt tancat deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra. La pista volta el Puig de les Glòries i continua en suau remuntada fins a un coll des d’on baixem fins a la carretera que a l’esquerra ens porta al Coll de Perafita.

Just passat el coll deixem la carretera agafant una pista a la dreta que marxa en baixada per l’altra banda de la vall. Arribem a Cadaquès, al passeig vora el mar, que seguim a l’esquerra. Deixem el passeig per un carrer a l’esquerra indicat com Antic Camí a Portlligat. Després d’una forta pujada continuem a la dreta. Sortim a la carretera de Portlligat i girem a la dreta. A Portlligat busquem les indicacions de Cap de Creus: seguim el llit de la riera i desemboquem a la carretera que a la dreta porta al far del Cap de Creus.

Des d’aquest punt es pot anar per carretera o es pot seguir el GR, opció triada. El camí, ben indicat, no sempre és ciclable, però es poden fer trams, tècnics i feixucs pedalant.

Des del far prenem la carretera a Cadaqués seguint el GR. Quan el GR deixa la carretera per un corriol a la dreta, al costat d’un pista sense sortida, seguim per asfalt uns metres més, però el deixem quan trobem la següent desviació a la dreta. Arribem a un mas on retrobem de nou el GR que continua per l’esquerra del mateix. Seguim les indicacions del GR fins que trobem una pista clarament més bona a la dreta (a l’esquerra aniríem de nou a Cadaquès, de fet 50 metres més endavant hi ha la senyalització).

En un ample revolt tancat que porta fins al Mas d’en Birba deixem la pista principal per una a la nostra dreta, en principi no molt clara però que té una fita de pedres com a senyalització. La pista es converteix en un corriol i els últim metres de baixada fins a Cala Taballera son complicats i tècnics. Continuem entre la caseta de pescadors i la pineda a l’altra banda de la platja. Cal seguir la senyalització del GR encara que els primers metres de desnivell no són ciclables. A la part alta trobem una pista que seguim fins al Mas d’en Paltré. Des d’aquest punt hi ha suficients indicacions per arribar fàcilment a Port de la Selva.

Novembre 2005

CENTRES D'INTERÈS
Casa Museu Salvador Dalí

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.dlleure.com
Cala Núria. Tel. 972 12 65 13

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).