Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Alt Empordà
AEM 009_Albanyà
Bassegoda. Vall de la Muga
Albanyà_Coll de Pincaró_Coll de Bassegoda_Bassegoda_Lliurona_Coll de la Creu_La Clapera_Sant Miquel de la Cirera_Albanyà
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 1275 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 004_Sadernes
AEM 010_Lladó
GAR 007_Tortellà
AEM 011_Albanyà
AEM 013_Albanyà
GAR 008_Beuda
LAR 003_Coustoges
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça del poble prenem la pista en direcció a Bassegoda Park. Just passat el pont sobre el riu La Muga deixem a l’esquerra la pista per la que tornem després. Ciclem a tocar del riu fins a trobar una clara bifurcació on girem a la dreta seguint les indicacions de l’Hostal la Muga. Pugem fortes rampes fins a una altra bifurcació, poc abans d’arribar al coll de Pincaró, on arribem seguint la pista de l’esquerra. Passat el coll continuem pujant deixant una pista a la dreta que va fins a un mas. Després de descartar una pista a l’esquerra el pendent es suavitza. Perdem una mica d’alçada abans del tram final fins al Coll de Bassegoda: en la pujada deixem dues pistes a l’esquerra. Al coll anem a l’esquerra, en baixada. Hi ha indrets amb magnífiques vistes.

Arribem a una cruïlla on anem a l’esquerra deixant a dreta la pista que puja a Coll de Riu. Poc després, a l’esquerra trobem el trencant que ens acosta uns metres a Sant Miquel de Bassegoda; continuem baixant per la dreta una vegada complimentada la visita. A la següent cruïlla girem a la dreta seguint les indicacions de Lliurona. A la bifurcació següent deixem a la dreta la pista que porta a Tortellà i Sadernes. Remuntem fins al trencat de l’ermita de Sant Andreu de Lliurona on podem arribar si anem a la dreta.

Seguint la pista principal arribem al Coll de la Creu on tenim diferents opcions: continuem recte, per la pista principal, deixant pistes a ambdós costats. A una bifurcació indicada, deixem dues pistes a la dreta i seguim a l’esquerra les indicacions de Sant Martí Sesserres. Perdem alçada, passem pel costat d’uns masos en ruïnes i passades unes construccions fetes per recollir aigua (actualment s’estan restaurant) deixem la pista principal per una a l’esquerra que marxa en direcció contrària a la que portem (hi ha una gran llosa calcària una vegada agafada la pista).

Travessat el Riu Manol comencem a pujar fent diverses ziga-zagues. A l’últim revolt tancat deixem la pista principal per una de secundària, no molt clara, a la dreta. Ens porta fins al Mas la Clapera, que voltem per sota continuant pel camí evident. Atenció, aviat ens trobem en una pista en desús, més aviat un corriol poc clar. El camí acaba en un punt mort on cal prendre un corriol a la dreta per dins el bosc i perdre alçada (aproximadament 30 metres); serveixen de guia unes marques blanques numerades fetes als arbres i a les pedres del terra. El camí sembla netejat per no perdre’l. Sortim a una pista de desbrossar i girem a l’esquerra.

Sortim a una pista més bona que a l’esquerra ens porta a Sant Miquel de la Cirera. Continuem fins una bifurcació on anem a l’esquerra en pujada. Passat un petit coll, deixem una pista a la dreta i continuem per la pista principal. Desemboquem en una pista més bona que seguim, a l’esquerra. La pista baixa ràpidament i surt a la pista de l’inici i de nou a Albanyà.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel de Bassegoda. Sant Andreu de Lliurona. Sant Miquel de la Cirera.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
L’Hostal de l’Aigua. Tel. 972 56 92 25. Sant Llorenç de la Muga
Mare de Deu del Mont (Hostal/Restaurant). Tel. 972 193 074

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).