Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Berguedà
BER 009_Vilada
El Catllaràs
Vilada_La Nou de Berguedà_Sant Romà de la Clusa_Coll Pan_La Ribera_Vilada
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 1640 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 022_Vilada
BER 023_Sant Julià de Cerdanyola
BER 025_Sant Julià de Cerdanyola
BER 026_Sant Jaume de Frontanyà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Vilada: prenem la carretera en direcció a Berga. Passat el Rec de la font del Sofre agafem una pista a la dreta en direcció al Castell de Roset seguint marques del GR 421. Deixem el GR a l’esquerra en una pujada i continuem per la pista. Bifurcació: seguim a l’esquerra i posteriorment deixem, també a l’esquerra, la pista del mas Viladomat. A continuació deixem la pista que s’enfila cap al castell i continuem per una pista secundària a l’esquerra (anirem trobant marques blaves entre els pins). Desemboquem en una pista principal on retrobem el GR que seguim a la dreta fins a trobar la carretera que va a La Nou del Berguedà. El GR va un tram per pista i després flanqueja i volta, per un corriol tècnic i divertit, la Roca de la Gotzera.

Continuem un tram per asfalt en direcció al poble i en el primer revolt, el GR gira a la dreta endinsant-se al bosc en baixada. També hi ha, més a la dreta l’entrada al Mas El Margenet. Hem d’agafar la pista que queda al mig. Planegem entre boscos fins a trobar un mas en runes. Atenció: cal anar a buscar la part alta dels prats, just darrere les runes de la casa i continuar en direcció Nord fins a trobar una pista de desbrossar que baixa fortament i s’acaba sobtadament. Uns metres més avall, a l’esquerra, hi ha un corriol amb marques de GR que seguim a la dreta fins la riera. Travessem la riera i continuem per la pista a la dreta, remuntant el conjunt de cases de la Ínsula fins a trobar la pista principal, asfaltada al principi, que a la dreta, ens puja, seguint pràcticament sempre el GR, fins al Coll de la Plana, passant per Cuirols i Espades.

Passat el coll continuem seguint el GR fins a Sant Romà de la Clusa: la pista de la dreta en baixada ens porta fins a l’impressionant mas Rossinyol de Dalt. Salvem un petit coll i baixem a trobar l’ampla pista que, a l’esquerra, ens puja fins l’ermita. Continuem per darrere l’ermita deixant una altra pista a l’esquerra. Lentament remuntem la vall fins arribar al Pla de l’Orri. La pista travessa els prats i finalment prenem, en una bifurcació, la pista de la dreta que s’endinsa en el bosc. Desprès d’una forta pujada arribem a Coll Pan.

Continuem des del coll per la pista més marcada a l’esquerra: la pista desemboca en un prat a la mateixa carena. Atenció: no hem de canviar de vessant seguint la pista amb tanca que baixa fortament a l’altra banda. Hem de continuar pel prat en direcció al Puig Lluent, mes aviat a la dreta, i baixar (un petit tram no ciclable) a buscar el sender del GR que passa per la Collada de Grau Pedrís. El GR s’endinsa al bosc a l’esquerra, flanqueja el puig i, seguint-lo amb atenció, arribarem entre boscos a una pista que seguirem en baixada.

Després de travessar una altra tanca per un pas arriben a una bifurcació a la carena de la Serra de Frajabranca: travessem la porta i a l’altra banda, continuem per la pista a l’esquerra, en la mateixa direcció que portem, en la cara Sud. Baixem un tram i deixem la pista per una altra a la dreta que vira en rodó. Arribem a una bifurcació en un mas en runes. Continuem a la dreta sempre en baixada. Passem per l’esquerra de la riera que voreja el mas Camp-Rubí. Desemboquem en una bona pista que seguim a esquerra travessant la riera. Fàcilment arribem a La Ribera i a la carretera que venint des del Castell de l’Areny ens porta de nou a Vilada.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Romà de la Clusa. Castell de Roset. San Martí de la Nou del Berguedà. Sant Julià de Cosp

ALLOTJAMENTS
Pensió Picancel. Tel. 93 823 81 54
PICANCEL HOTEL. Tel. 93.823.82.05

RESTAURANTS
BAR L'ARÇ. Tel. 93 823 80 00
RESTAURANT BAR Ramón Comellas Serrat Tel. 93 823 81 54
BAR RESTAURANT. Maurici Traserra. Tel. 93 823 81 53


CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Serra de Cadí-Moixeró 1:40.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC). Edicions Primera Plana.